KleurRijker begroet 5.000ste inburgeringscursist

KleurRijker begroet 5.000ste inburgeringscursist van Kleurrijker

Door: Kleurrijker  25-04-2008
Trefwoorden: Inburgering, Taalles, Nt2

Vandaag werd in de Watergraafsmeer in Amsterdam bij de inburgeringsgroep van Alfa Beta Consult de 5.000ste cursist verwelkomd, die onderwezen wordt op basis van de KleurRijker inburgeringsmethode.

Het doel is om de cursisten te kunnen laten functioneren in de Nederlande maatschappij en de Nederlandse arbeidsmarkt.

Ondanks de negatieve geluiden over de aantallen inburgeraars, en de korte tijd dat de KleurRijker inburgeringsmethodiek nog maar op de markt is, heeft KleurRijker bij ROC’s en taalaanbieders in heel Nederland inmiddels een sterke positie verworven.

Cursisten die met deze methode werken, kunnen online oefenen, zowel thuis als in het klaslokaal. Bovendien worden zij met behulp van de portfoliomap begeleid in het volbrengen van opdrachten, zoals een verzekering afsluiten, informatie aanvragen of geld pinnen. KleurRijker geeft de cursisten de mogelijkheid om tegen het eind van het inburgeringstraject een oefenexamen te maken en zo alvast een idee te krijgen van hoe het er bij het echte examen aan toegaat. Dat helpt bij examenvrees en verhoogt de slagingskans.

Alfa Beta Consult is een van de gebruikers van KleurRijker, en werkt in Amsterdam met meerdere groepen inburgeraars. De 5.000ste cursist zit in een gemengde groep, die bestaat uit wel 6 nationaliteiten. Voor het inburgeringsexamen kan dit een handige bijkomstigheid zijn. Men heeft geen gemeenschappelijke taal anders dan Nederlands, en zo ontstaat de noodzaak om de praktijksituaties te oefenen zoals in het echte leven: met alleen Nederlands.

Trefwoorden: Inburgeren, Inburgering, Inburgeringsexamen, Kleurrijker, Nt2, Taalles,