Samenwerking twee Baarnse bedrijven levert succes op in Amsterdam

Samenwerking twee Baarnse bedrijven levert succes op in Amsterdam van Kleurrijker

Door: Kleurrijker  22-05-2008
Trefwoorden: Inburgering, Inburgeren, Inburgeringsexamen

In één keer geslaagd voor het inburgeringsexamen! KleurRijker, dé methode voor inburgering, reikte vandaag het getuigschrift uit voor het succesvol afleggen van het inburgeringstraject aan een groep enthousiaste Marokkaanse en Turkse vrouwen in Amsterdam Geuzenveld. Zij werden door docenten van Talengroep Nederland uit Baarn begeleid naar het inburgeringsexamen. Daarvoor maakten zij gebruik van de methode KleurRijker, waarmee zij onder andere de Nederlandse taal leerden. Behalve de taal leerden zij ook hoe zij zich in de Nederlandse samenleving een stevige positie kunnen veroveren. Het is belangrijk dat zij zelfstandig informatie kunnen aanvragen bij gemeente, scholen en allerlei officiële instanties. Ook leerden de vrouwen hoe zij gemakkelijker een baan kunnen vinden, hoe je een sollicitatiebrief schrijft en hoe je je presenteert op een sollicitatiegesprek. Eén van de vrouwen heeft inmiddels al een baan gevonden, en de andere dames voelen zich door de cursus zeker genoeg van zichzelf om ook op zoek te gaan naar werk in hun omgeving.
Er heerste een uitgelaten stemming onder de cursisten. De dames waren het er allemaal over eens dat het examen best meeviel. Het inburgeringsdiploma biedt hun de kans om veel actiever deel te nemen aan de maatschappij.

Trefwoorden: Inburgeren, Inburgering, Inburgeringsexamen, Inburgeringsmethode, Inburgeringstraject, Kleurrijker, Marokkaanse Vrouwen, Nt-2, Taalmethode, Talengroep, Turkse Vrouwen,