Open dag Dialysecentrum Harderwijk succesvol

Open dag Dialysecentrum Harderwijk succesvol van Stichting Meander Medisch Centrum

Door: Stichting Meander Medisch Centrum  05-06-2008

Open dag Dialysecentrum Harderwijk succesvol

Het Dialysecentrum van Meander Medisch Centrum in Harderwijk hield zaterdag 31 mei van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Zo’n honderd belangstellenden namen een kijkje in het nieuwe dialysecentrum.

Tijdens de open dag lieten alle bezoekers zich voorlichten over dialyseren en het nieuwe dialysecentrum. De mensen kwamen druppelsgewijs binnen. Daardoor konden de medewerkers volop aandacht geven aan de gerichte vragen van de bezoekers.

Beloftes waarmaken
De belangstelling was divers, van jong tot oud. Patiënten kwamen met familie en vrienden een kijkje nemen. Een oma nam haar kleinzoon mee om te laten zien waar zij altijd gedialyseerd wordt. Ook potentiële patiënten bleken nieuwsgierig. “Zij konden nu met eigen ogen zien dat wij onze beloftes waarmaken: dialyseren in een huiselijke omgeving mét professionele begeleiding vanuit Meander in Amersfoort. Al met al een succesvolle dag!”, aldus een tevreden Ria de Kleijn, bedrijfsleider van de Meander Dialysecentra in Amersfoort en Harderwijk.

Vakantiedialyse
Vorig jaar september is Meander Medisch Centrum, in samenspraak met ziekenhuis St Jansdal, een dialyselocatie in Harderwijk gestart. Het dialysecentrum Harderwijk heeft capaciteit voor veertig patiënten. Het centrum is op maandag, woensdag en vrijdag open. Ook biedt het centrum aan dialysepatiënten, die in de regio op vakantie zijn, de mogelijkheid om te dialyseren. Iedere dag zijn er twee gespecialiseerd verpleegkundigen aanwezig voor de zorg aan de patiënten. Een diëtiste en maatschappelijk werker zijn op afroep beschikbaar. De ‘eigen’ specialist van Meander bezoekt de patiënten één keer per week.

Voor meer informatie of aanmelden, kan er dagelijks contact worden opgenomen met Meander Medisch Centrum, telefoonnummer 033-850 25 55.

Onderschrift foto: Mevrouw van den Brink legt aan haar kleinzoon uit hoe het dialyseapparaat werkt.


Contact Stichting Meander Medisch Centrum

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share