RTL Group ontwikkelt nieuwe interactieve tv-formats met Comsys Video IVR

RTL Group ontwikkelt nieuwe interactieve tv-formats met Comsys Video IVR van Comsys

Door: Comsys  12-11-2007
Trefwoorden: Samenwerking, Rtl, Comsys

Video IVR is een nieuwe techniek waarbij een mobiele UMTS-gebruiker kan spreken en zien tegelijk. Video IVR wordt bijvoorbeeld gebruikt bij beeldbellen en videoconferencing via de mobiele telefoon. Het Video IVR platform van Comsys biedt RTL Group de mogelijkheid videobestanden te tonen via de mobiele (UMTS-) telefoon, waardoor tal van nieuwe tv-formats mogelijk worden. Zo kunnen kijkers inbellen om backstage bij een uitzending mee te kijken. Of kijkers kunnen via Video IVR quiz-elementen (bijvoorbeeld hints of extra quizvragen) bekijken die niet in de reguliere uitzending te zien zijn. Andersom kunnen kijkers zelf content uploaden. Hierbij kan men denken aan opgenomen filmpjes die in een nieuwsuitzending gebruikt worden, of video phone greetings.

“De samenwerking tussen RTL Group en Comsys biedt een win-win situatie voor beide organisaties”, aldus Gerrit Jan Konijnenberg, CEO van Comsys. “De kennis en ervaring van Comsys zorgen ervoor dat RTL Group versneld nieuwe tv-formats kan inzetten zonder extra investering in hardware en mensen. Daarnaast is dit een uitgelezen kans voor Comsys om nieuwe concepten te testen en expertise op te bouwen binnen de mediabranche.”

RTL Group kan aan de interactieve videodiensten verschillende tarieven koppelen, van gratis tot premium rate. Op deze manier kan RTL Group inkomsten genereren uit de interactieve diensten.

Comsys gaat de ontwikkelde formats met Video IVR eerst een half jaar live testen bij RTL Luxemburg. Vervolgens wordt de dienst uitgebreid naar andere landen waar RTL Group zich bevindt. Comsys verzorgt het beheer van Video IVR en de ontwikkeling van de applicaties.

Comsys en RTL Group zijn aanwezig tijdens het tweedaagse congres 'Onder de knop 2007' op 13 en 14 november. Tun van Rijswijck, chief operating officer van RTL Group, neemt op 13 november de congresganger mee in de wereld van contentdistributie en vertelt hoe RTL Group omgaat met de nieuwe mobiele oplossingen.
Meer informatie over het programma van dit, door Comsys gesponsorde, evenement is te vinden op www.onderdeknop.nl.  

----------------

Over RTL Group
Met een aandeel in 39 televisiekanalen en 29 radiostations in 10 landen en contentproductie wereldwijd is de RTL Group het meest toonaangevende entertainment netwerk binnen Europa. Het televisie portofolio van RTL Group beslaat RTL Televisie in Duitsland, M6 in Frankrijk, Five in Engeland, de RTL kanalen in Nederland, België, Luxemburg, Kroatië en Hongarije, Ren TV in Rusland en Antena 3 in Spanje. Het vooraanstaande radiostation van de RTL Group is RTL in Frankrijk. Daarnaast heeft RTL Group eigen radiostations of aandelen in andere radiostations in Frankrijk, Duitsland, België, Spanje en Luxemburg. FremantleMedia is het onderdeel binnen de RTL Group dat zich bezig houdt met contentproductie en is een van de grootste internationale producenten van content buiten de Verenigde Staten. Elk jaar produceren zij meer dan 10.000 uur aan programma’s in 22 landen.

Over Comsys
Comsys is specialist in interactieve telefonie en levert telecommunicatieproducten en hosted services in de convergerende omgevingen van IN, 3G en VoIP netwerken voor mobile en fixed line operators, MVNO’s en callcenters. Comsys is daarnaast de enige Europese Service Provider met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en hosten van interactive media services. Comsys beschikt over hosted service centra op 7 locaties verspreid over Europa, waar jaarlijks meer dan 100.000.000 interactieve gesprekken worden afgehandeld.

Voor de callcenter en mediabranche levert Comsys een reeks snel inzetbare oplossingen voor het verbeteren van de bereikbaarheid, het efficiënt inzetten van mensen en middelen en het realiseren van (opbrengstgenererende) interactieve telecommunicatieconcepten. Ook voor andere specifieke branches en toepassingen ontwikkelt Comsys deze oplossingen op het gebied van Voice, Web en Mobile. Voor meer informatie: www.comsys.net  

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Purdey Horbach
Tel. 035 – 543 54 94
[email protected]  

Trefwoorden: Comsys, Rtl, Samenwerking, Video Ivr,

Contact Comsys

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share