Dichte en openklapbare kabelrups

Dichte en openklapbare kabelrups van igus® Nederland GmbH

Door: igus® Nederland GmbH  25-01-2012
Trefwoorden: Kabelrupsen

nagenoeg 100% dicht

De kunststof kabelrups 'RX' van igus GmbH uit Keulen is nagenoeg honderd procent dicht (2,7 g spaanders na 251.900 cycli). De fabrikant heeft onder andere extreme onderwatertests uitgevoerd om aan te tonen dat voldaan is aan de eis van absolute dichtheid (IP40, TÜV Saarland). De dichtheid wordt gerealiseerd door het afgeronde design zonder randen en openingen. De glad gewelfde buitencontour zorgt ervoor dat spaanders - van grove tot zeer fijne deeltjes - er gewoon af vallen. 

Bovendien zijn de verbindingselementen en de aanslagen verdekt, zodat zich ook daar geen spaanders kunnen vastzetten. De 'RX'-kabelrups is eenvoudig en te openen en kan snel in de buitenradius worden opengeklapt. 

Naast de drie beschikbare maten met binnenhoogten van 52, 62 of 73 mm is er nu - nieuw - ook een model verkrijgbaar met een binnenhoogte van maximaal 42 mm. De kabelrups is in de nieuwe maat optioneel verkrijgbaar als uitvoering voor hoge temperaturen die bestendig is tegen hete spaanders tot 850 °C, en als uitvoering met contra-buigradius (RBR). Stof, verontreinigingen, olie, agressieve omgevingsvoorwaarden, vocht en hitte kunnen deze robuuste kabelrupsen niet deren.

Trefwoorden: Kabelrupsen

Contact igus® Nederland GmbH

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share