ONTSPANNEN PRATEN OVER STRAND EN STUDIE

ONTSPANNEN PRATEN OVER STRAND EN STUDIE van Agm Esn 2009

Door: Agm Esn 2009  19-02-2009
Trefwoorden: Onderwijs, Vrijwilligers, Baan

Studenten met een grensoverschrijdende belangstelling kunnen zich tijdens 'International Ambition' laten bijpraten over stagelopen, starterfuncties en vrijwilligersprojecten in het buitenland. Het evenement vindt plaats in het Educatorium van de Universiteit Utrecht op de Uithof. Vierhonderd studenten uit universiteitssteden in heel Europa staan daar op 28 maart klaar om te vertellen hoe het is om in Milaan, Barcelona of Parijs te studeren. Bijzondere gast is minister Plasterk, die zelf uitwisselingsstudent was in Engeland. Naar aanleiding van die ervaring wil hij zoveel mogelijk jonge mensen motiveren om ook in het buitenland te studeren.
 
Persoonlijk
Tijdens het evenement kunnen bezoekers zich ook ontspannen. Bijvoorbeeld door salsales te nemen, te dansen op een Wii-J of mee te doen aan de Fair Striptease show. "Een ontspannen en persoonlijke sfeer is de beste manier om je internationale ambities te verkennen." Dat zegt Don Ritzen van het Erasmus Student Network, een van de vijf organisaties achter het evenement. Volgens hem werkt het niet om van een informatiebeurs terug te komen met alleen een stapel folders. "Daarom richten we ons op persoonlijke informatie. Wie een student spreekt die zelf in Stockholm heeft gestudeerd, weet veel meer over de stad en de studie dan uit een foldertje te halen valt. Hetzelfde geldt voor een ex-stagiair van de VN of iemand die werkt bij een internationaal bedrijf."
 
Strand
Studenten die een halfjaar gaan studeren in bijvoorbeeld Spanje, krijgen volgens Ritzen vaak het verwijt dat ze daar lekker op het strand gaan liggen. "En dat doen ze natuurlijk ook. Maar daarnaast valt in Madrid ook heel goed Spaans te studeren, of Engelstalige opleidingen als bouwkunde en Communicatie te volgen. Studeren, stagelopen of werken in het buitenland vormt een belangrijke boost voor de carrière. Bovendien leert een student andere mensen kennen, krijgt eindelijk die mooie taal onder de knie en dompelt zich onder in een andere cultuur."
 
'International Ambition' wordt georganiseerd door de vijf internationale studentenorganisaties in Utrecht: ESN, AEGEE, AISEC, SIFE en SIB. Voor meer informatie: www.internationalambition.nl.
 

Trefwoorden: Ambitie, Baan, Bestuur, Buitenland, Educatorium, Esn, Internationalisering, Jaarvergadering, Onderwijs, Plasterk, Stage, Starter, Studenten, Studentenuiteisseling, Studeren, Uitwisselingsstudent, Unicef, Universiteit, Vrijwilligers, Vrijwilligerswerk,