window.NREUM||(NREUM={});NREUM.info = {"beacon":"bam.nr-data.net","errorBeacon":"bam.nr-data.net","licenseKey":"f0d35ca3ee","applicationID":"333426","transactionName":"YwFUZUoFCkBVBhZZXFpLd2JoSwJGWAkSQlZHF0RUVAEFQFFLA0NDTA==","queueTime":0,"applicationTime":27,"ttGuid":"F52CCB1BDFF8842","agent":""} <meta content="Word.Document" name="ProgId" /> <meta content="Microsoft Word 12" name="Generator" /> <meta content="Microsoft ..." />

Plasterk opent groot internationaal studenten evenement in Utrecht

Plasterk opent groot internationaal studenten evenement in Utrecht van Agm Esn 2009

Door: Agm Esn 2009  23-02-2009
Trefwoorden: Onderwijs, Studenten, Universiteit

Het evenement wordt georganiseerd door het Erasmus Student Network (ESN) in samenwerking met de internationale studentenverenigingen AIESEC, SIFE, AEGEE en SIB en maakt deel uit van de jaarlijkse Annual General Meeting (AGM) van ESN. Honderden internationale studenten zullen voor deze internationale bijeenkomst van 26 tot en met 29 maart naar Utrecht komen.

 

Het Erasmus Student Network is een non-profit organisatie die een sociaal en cultureel programma verschaft voor internationale uitwisselingsstudenten. In 1989 werd in Utrecht de eerste sectie opgericht. Het netwerk heeft zich sindsdien enorm uitgebreid en bestaat momenteel uit 276 secties verspreid over 34 landen.

 

Eens per jaar wordt de Annual General Meeting (AGM) georganiseerd, waar rond de 400 tot 500 deelnemers vanuit de verschillende ESN secties uit Europa bijeenkomen om hun sectie te vertegenwoordigen. Deze vierdaagse bijeenkomst is de grootste internationale jaarlijkse bijeenkomst van het Erasmus Student Network.

 

ESN Utrecht viert dit jaar als oudste sectie van het netwerk haar twintigjarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan heeft de sectie de organisatie van de AGM in 2009 op zich genomen. Als thema van deze bijeenkomst is gekozen voor ‘Expand your horizons’. In het kader van dit thema heeft de organisatie er voor gekozen om het evenement ‘International Ambition’ te realiseren en open te stellen voor Nederlandse studenten. Deze grote internationale bijeenkomst is een fantastische gelegenheid voor iedereen die internationaal georiënteerd is om kennis te nemen van het studentenleven binnen en buiten Nederland.

 

***EINDE BERICHT***

 

Noot voor de pers:

Meer informatie over het Erasmus Student Network vindt u op www.esn.org en www.esn-utrecht.nl. Meer informatie over de Annual General Meeting die in Utrecht plaats zal vinden  vindt u op www.agmutrecht.eu.

Meer informatie over het ‘International Ambition' evenement kunt u kijken op www.internationalambition.nl.

Ook kunt u contact opnemen met Annabel Thomas, telefoon: 06-22062859, e-mail: [email protected]

Trefwoorden: Agm, Ambitie, Esn, Horizonverbreding, Internationalisering, Ocw, Onderwijs, Plasterk, Studenten, Studeren, Uitwisseling, Universiteit,