Nieuwste cilinderset van Air Products verkrijgbaar in de Benelux vanaf april 2006

Door: Air Products Nederland  23-02-2006
Trefwoorden: Techniek, Industrie

Preview van de Integra® Zuurstof / Acetyleen cilinder op de Techni-Show in Utrecht

Amsterdam, 23 februari 2006 - Vanaf april 2006 is de nieuwste cilinderset van Air Products, de Integra® Zuurstof / Acetyleen combinatie, verkrijgbaar in Nederland. De Integra® is de veiligste combinatie van Air Products op het gebied van lassen en snijden tot nu toe. Op de Techni-Show 2006, die van 14 tot en met 18 maart a.s. plaatsvindt in Utrecht, worden in de Air Products stand las- en snijdemonstraties gegeven waarbij de Integra® centraal staat. Voor de levering van de Integra® maakt Air Products gebruik van haar wijdverbreide netwerk van servicegerichte agenten in de hele Benelux.

Veiligheid en gebruiksgemak staan voorop
Bij de ontwikkeling van deze unieke cilinderset heeft Air Products ingezet op veiligheid en gebruiksgemak. De Integra® Zuurstof / Acetyleen cilinder voldoet aan strikte veiligheidsvoorwaarden. Zo wordt het ventiel automatisch afgesloten indien de toevoer per ongeluk wegvalt en zijn de cilinders uitgerust met een zeer veilige en gebruiksvriendelijke beschermkap. Bovendien is de Integra® gascilinder veel kleiner en lichter dan de conventionele 50 liter cilinders.
Meer dan 100 verkooppunten
De Integra® Zuurstof / Acetyleen cilinder begint zijn opmars in april vanuit Nederland naar de andere landen in de Benelux. Air Products maakt gebruik van een netwerk van meer dan 100 agenten in Nederland en België. Veel van deze agenten bezorgen alle cilindergassen, dus ook de Integra® Zuurstof/Acetyleen combinatie, aan huis of op locatie.

Meer in detail…
De Integra® cilinder serie is geaccrediteerd door de internationaal erkende TÜV Rheinland Group, waarmee wordt bevestigd dat de Integra® producten van Air Products bijzonder veilig, en gemakkelijk in het gebruik zijn en daarnaast een tijdbesparing kunnen opleveren van meer dan 50%.
De Integra® gascilinders zijn speciaal ontwikkeld voor gebruikers die niet over een centrale gasvoorziening beschikken. Bovendien zijn zij geschikt voor mobiel gebruik, zoals op een bouwplaats of in servicewagens.
De Integra® Zuurstof / Acetyleen cilinders hebben een geïntegreerde drukregelaar voor het instellen van de werkdruk. Een meter geeft continu aan hoeveel gas er nog in de cilinder zit, zelfs als de cilinder niet in gebruik is. De snelkoppeling van de cilinder is uniek in z'n soort. Zo kan de Integra® Zuurstof / Acetyleen cilinder gemakkelijk en zonder gereedschap worden vervangen. Bovendien is de snelkoppeling zo ontworpen dat hij zowel een vlamdover als een geïntegreerd stoffilter bevat.
Naast de Integra® Zuurstof / Acetyleen cilinderset zijn de ozonreducerende Maxx™ beschermgassen (Ferromaxx®, Inomaxx® en Alumaxx®) in Integra's® te bekijken gedurende de Techni-Show van 14 tot 18 maart 2006 in Utrecht. De Air Products stand bevindt zich in Hal 9, standnummer C084.

Trefwoorden: Industrie, Techniek