Bedrijven stellen zich in op lagere betrouwbaarheid elektriciteitsvoorziening

Door: Apc Benelux  06-03-2006
Trefwoorden: It, Computer Hardware, Ups-systemen

Huishouden in 2005 gemiddeld 27 minuten zonder stroom

Vianen, 6 maart 2006 - American Power Conversion (Nasdaq: APCC) (APC) constateert een toenemende behoefte bij bedrijven om hun afhankelijkheid van energiebedrijven te verminderen, waar het de kwaliteit van de stroomlevering betreft.

 Peter Uelen, Regio Manager Noord Europa voor APC: "Het stroomverbruik van datacenters groeit nog steeds sterk. Dit is zowel het gevolg van de toenemende capaciteit in de vorm van bladeservers en storagesystemen, als ook van de toenemende warmteproductie en de daarmee samenhangende behoefte aan koeling. Tegelijkertijd neemt de leveringsbetrouwbaarheid van energiebedrijven langzaam af."
Afgelopen week publiceerde EnergieNed, de federatie van energiebedrijven in Nederland, cijfers waaruit bleek dat Nederlandse huishoudens in 2005 gemiddeld 27 minuten geen stroom hadden, 3 minuten langer dan in 2004 en iets korter dan het langjarig gemiddelde van 28 minuten. In 2005 deden zich in totaal 16.701 stroomstoringen voor. Op basis van de statistieken over 2005 wordt een huishouden gemiddeld eens in de 3,3 jaar (1200 dagen) door een stroomstoring getroffen. Als een huishouden door een stroomstoring wordt getroffen, duurt dat gemiddeld 90 minuten. In 2005 trof een stroomstoring gemiddeld 137 huishoudens. Cijfers met betrekking tot het bedrijfsleven werden niet bekendgemaakt.

Peter Uelen: "Bedrijven hebben behoefte aan stroom van een constante en hoge kwaliteit. Met name in het datacenter. Ook een korte periode van stroomuitval kan daar al direct grote en kostbare gevolgen hebben. Pieken in de stroomlevering hebben overigens een vergelijkbaar schadelijk effect.
Naast de stroomproblematiek wordt de moderne IT manager tegelijkertijd geconfronteerd met een grote, nieuwe koelings- en hitteproblematiek. Uelen: "Het is uiterst belangrijk dat gevoelige apparatuur niet te heet wordt, maar ook niet te snel gekoeld wordt. Dit levert net zo veel schade op als oververhitting. Om effectief om te gaan met deze nieuwe problematiek moet zo veel mogelijk voorkomen worden dat koude en warme luchtstromen zich mengen en is dynamische koeling en luchtcirculatie noodzakelijk. Daarnaast is er koeling nodig die eenvoudig is aan te passen aan de veranderende koelingsbehoefte van IT-apparatuur. Hiervoor zijn specifieke systemen nodig die, in combinatie met professionele UPS-systemen de beschikbaarheid van het datacenter garanderen."
In het afgelopen jaar zag APC wereldwijd de vraag naar dergelijke integrale (racks, koeling en UPS) systemen sterk toenemen. De verkoop van de InfaStruXure-oplossingen groeide met ruim 60%

Trefwoorden: Computer Hardware, It, Ups-systemen

Contact Apc Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share