Huwelijk Bridget Maasland wel degelijk rechtsgeldig in Nederland

Door: B& Advocaten  10-07-2009

Utrecht, 10 juli 2009 – Hoewel Bridget Maasland gisteren in het televisieprogramma RTL Boulevard verklaarde dat zij en haar partner Pepijn Padberg voor de Nederlandse wet niet getrouwd zouden zijn, blijkt het huwelijk wel degelijk rechtsgeldig volgens de Nederlandse wet. Deze vaststelling deed het familierechtgespecialiseerde advocatenkantoor B& Advocaten uit Utrecht.

Als het huwelijk in Las Vegas voltrokken is zoals Bridget Maasland op televisie beschreef, dan betreft het een internationaal rechtsgeldig huwelijk dat ook gewoon bij de gemeente waar zij woont dient te worden ingeschreven. Als dat niet gebeurt is het echtpaar in overtreding.

Mr. A.S, Bakker, eigenaar van B& Advocaten, zegt: “Er bestaat veel onduidelijkheid over het internationale familierecht. Uitspraken zoals mevrouw Maasland gisteren in RTL Boulevard deed, werken die onduidelijkheid alleen maar in de hand. Zij verklaarde in het programma namelijk dat zij en haar partner in Las Vegas getrouwd zijn en dat dit huwelijk in Nederland niet geldig zou zijn zolang het hier maar niet zou worden ingeschreven. Maar ook volgens Nederlands recht is zij nu getrouwd. Naar het lijkt in  volledige gemeenschap van goederen.”