Bagels & Beans: liefde op het eerste gezicht

Bagels & Beans: liefde op het eerste gezicht van Bagels & Beans

Door: Bagels & Beans  04-06-2007

Vers voor de pers

Bagels & Beans: liefde op het eerste gezicht


Selma en Marco Heijboer starten eerste Bagels & Beans in Zeeland


Op donderdag 5 april opent op de Oude Markt in Vlissingen de 27e vestiging van Bagels & Beans haar poorten. Na een toevallig bezoek aan de vestiging in Breda hadden de kersverse Zeeuwse franchisenemers nog maar één droom: zelf een Bagels & Beans starten in hun woonplaats Vlissingen. Die droom is nu werkelijkheid. Met deze eerste vestiging in Zeeland biedt de stormachtige groeiende Nederlandse franchiseformule inmiddels in negen provincies oases van rust in hectische tijden.


Op 4 januari 2006 genoten Selma (37) en Marco (38) Heijboer van een kop koffie en een bagel bij Bagels & Beans in Breda. Onmiddelijk werden zij gegrepen door de vriendelijke bediening, de gezellige rustige sfeer en de kwaliteit van de geserveerde producten. “Het was liefde op het eerste gezicht”, aldus Selma. “Vanaf het eerste moment dat je bij een Bagels & Beans binnenstapt, heb je dat gevoel. De muziek, de bagels, de muffins, de extra grote cappuccino´s... het is echt een totaalplaatje. Wij zijn echt ervaren horecagangers maar toch wisten wij al na vijf minuten: dit willen wij in Zeeland ook!”


Dezelfde avond nog spitten Selma en Marco de Bagels & Beans website door. Vervolgens speelden zij zich - met een brochure over zichzelf en over Vlissingen - in de kijker bij Ronald en Ninande Bakker, de oprichters van Bagels & Beans en de eigenaars van de franchise-organisatie. “Het is precies volgens de filosofie van Bagels & Beans gegaan: Ronald en Ninande willen een klik voelen met de mensen die het gaan doen”, aldus Marco. “Ze zochten ons op in Vlissingen, die klik was er en ze voelden net als wij de charme van de prachtig gerenoveerde Oude Markt.”


Schepen verbrand
Selma en Marco zijn allebei geboren in Rotterdam en allebei met twaalf jaar met hun ouders naar Vlissingen verhuisd. Met 19 en 20 jaar leerden ze elkaar kennen. Ze zijn getrouwd en hebben een zoon van elf en een dochter van 15. Selma werkte tot voor kort bij Oil & Vinegar in Middelburg en Marco gaf als logistiek control operator leiding aan vijftien mensen bij Philip Morris. “Vaak zie je dat eerst één helft van een stel start met een bedrijf en de ander de kat uit de boom kijkt. Wij wilden er meteen met z'n tweeën helemaal voor gaan”, aldus Marco. “We hebben allebei per 1 februari onze baan opgezegd en dus echt alle schepen achter ons verbrand.”

Uitwaaien in Mediterane sfeer
De nieuwe Bagels & Beans wordt gevestigd in twee samengetrokken monumentale pandjes aan de Oude Markt. Tegenover bevindt zich het nieuwbouwproject De Fonteyne dat met een combinatie van winkelunits en koopappartementen het stadshart van Vlissingen nieuw leven inblaast. Dankzij het initiatief van Selma en Marco kunnen de Vlissingers en de bezoekers van de Zeeuwse havenstad nu lekker uitwaaien in de Mediterane sfeer die elke Bagels & Beans vestiging kenmerkt. Net als bij de nieuwste vestigingen in Almere en in Amsterdam is de eyecatcher bij binnenkomst een onvervalste espressomachine van de Nederlandse ´espressionistische kunstenaar´ Kees van der Westen. “Het moest echt deze machine worden, met de opvallende handles voor de handgeperste espresso en zelfs een voetpomp voor het schuimen van de melk”, aldus Selma.


Zes jonge medewerksters

Dat de eerste Zeeuwse Bagels & Beans gaat lopen als een trein is aan de kersverse franchisenemers meer dan toevertrouwd. “We hebben als voorbereiding een hotel in Den Haag genomen en twee weken stage gelopen bij een Bagels & Beans in die stad”, aldus Marco. “Als klant ervaar je namelijk alleen de rust en de gezelligheid, maar pas als je aan de andere kant staat, merk je dat Bagels & Beans een geoliede machine is die ook tijdens de piekuren de klant nog strak en met een glimlach kan bedienen.” Selma en Marco hebben inmiddels zes jonge medewerksters aangetrokken voor de keuken en bediening. “Onze dochter Louisa gaat 8 uur per week meedraaien en ze kan niet wachten tot ze kan starten. Ons zoontje is nog te jong, maar die mag de omeletjes voorproeven”, zegt Marco lachend.


Ik had het prima naar mijn zin bij mijn laatste baan. Behalve de vergaderingen dan. Dat je na 26 stappen merkt dat je weer terug bij af bent. Nu als zelfstandig ondernemer zeggen we “Doen we dat dingetje? OK. We doen het.” En dat scheelt dan drie dagen vergaderen.

Marco Heijboer, franchisenemer Bagels & Beans Vlissingen


Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is een puur Nederlandse franchise-organisatie die oases van rust, harmonie en menselijke aandacht biedt in onze technologisch hoogstaande en rusteloze tijd. Bagels & Beans is geïnspireerd door de producten, de kleuren en de geuren die je in Zuid-Frankrijk rondom de badplaats Nice tegenkomt. In 1995 was Bagels & Beans het eerste bedrijf in Nederland dat zich specifiek op de in Amerika zeer populaire bagel richtte. De 'beans' van Bagels & Beans zijn de handmatig geselecteerde koffiebonen van La Torcaza Estate in Panama. Deze ecologisch en sociaal zeer verantwoord opererende koffieplantage produceert exclusief voor Bagels & Beans het koffiemerk Janson Estate Coffee. Andere specialiteiten van Bagels & Beans zijn spetterverse vruchtensappen, muffins en taarten. Sinds de omvorming tot franchise-organisatie maakt het bedrijf een stormachtige groei door. Op het moment van schrijven zijn er 27 aangesloten vestigingen en dat getal groeit gestaag. Bagels & Beans is de absolute marktleider in Nederland op het gebied van Italiaans bereide koffie en overheerlijke begeleidende ontbijt- en lunchgerechten.


Voor meer informatie zie: www.bagelsbeans.nl of neem contact op met Ronald Bakker.

Tel: 030-2409096; Skype: bagelsbeans; E-mail: ronaldb@bagelsbeans.nl