Barendrecht kan het dak op

Door: Betuweroute  28-06-2006
Trefwoorden: Goederenvervoer, Visualisaties, Betuweroute

De visualisaties geven een goede indruk hoe het dakpark eruit komt te zien als de aanleg van het park eenmaal gerealiseerd is. De aannemer is al druk bezig met de realisatie. De planning van de projectorganisatie Betuweroute is om aan het eind van het jaar klaar te zijn met het park. Het park kan dan vanaf het voorjaar van 2007 in gebruik worden genomen.

Het park op de overkapping is bijna 90.000m² (bijna 16 voetbalvelden) groot. Er komt een parkeerterrein voor 400 auto’s. Aan de noordkant komt een vlindertuin en aan de zuidzijde een sportieve inrichting met trimtoestellen. In de vlindertuin komen veel bloeiende bomen, struiken en vaste planten. Er komen bloemweiden, maar ook trapveldjes. Door het hele park slingert zich een trimbaan, maar ook een kaarsrecht voetpad. Een derde pad wordt gevormd door een iets bredere weg voor onderhoudsverkeer en voor hulpdiensten bij calamiteiten.

Na de onthulling brengen de burgemeester en genodigden een bezoek aan de net in gebruik genomen fietsenstalling aan de kruising van de Stationsweg en Gebroken Meeldijk.

De Betuweroute is een dubbelsporige spoorlijn, die speciaal voor goederenvervoer wordt aangelegd. De 160 kilometer lange goederenspoorlijn verbindt de Rotterdamse haven met het Europese achterland. De aanleg van de Betuweroute is bijna klaar. In 2007 wordt de Betuweroute in gebruik genom

Noot voor de redactie: Wilt u aanwezig zijn bij de onthulling van de visualisaties, dan kunt u contact opnemen met Maurits Harting van de projectorganisatie Betuweroute via 06 1912 8478

Trefwoorden: Betuweroute, Dakpark, Goederenvervoer, Visualisaties,