Alle appartementen in Overkapel verkocht!

Alle appartementen in Overkapel verkocht! van Cita Architecten Bna

Door: Cita Architecten Bna  22-06-2007

Bij de meeste woon/winkelcentra zijn er ‘blinde’ stukken, naargeestige achterkanten waar alleen geladen en gelost wordt en waar niemand graag komt. Dat probleem is bij dit ontwerp opgelost. Het complex heeft geen achterkanten en blinde gevels maar 4 goed ontworpen voorkanten. Daarbij zijn er ook mooie materialen gebruikt zoals baksteen en houten kozijnen.

Het woonblok heeft een klassieke opbouw, met een verhoogde onderbouw, een midden- en een bovenbouw. Onder het woonblok beweegt zich als een min of meer los volume, de verhoogde onderbouw met de winkels en de opgetilde begane grondwoningen, in een eigen kleur en eigen materialen.

Ook in de lengterichting is er een herkenbare opbouw. Aan de uiteinden zijn er twee duidelijke koppen, die het bouwblok, ook aan de zijkant, een duidelijk gezicht geven. Tevens vormen zij een duidelijke beëindiging van het blok in deze lengterichting.

Ondanks de slechte naam van de wijk Overkapel zijn de kopers niet afgeschrikt. Voordat de eerste paal de grond in ging zijn alle appartementen al verkocht. Volgens makelaardij Van Scherpenzee, die de appartementen verkocht, maak je dat niet vaak mee. Dankzij een scherpe prijsstelling voor een kwalitatief hoge woniging bleken de appartementen erg gewild. Begin 2008 wordt het eerste deel opgeleverd. Over anderhalf jaar is het complex gereed.


Contact Cita Architecten Bna

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share