Files net als buien in beeld gebracht op Wegenradar.nl

Files net als buien in beeld gebracht op Wegenradar.nl van Clansman

Door: Clansman  14-08-2009
Trefwoorden: Website, Overzicht, File

De tijd van vlug naar huis toe rijden zonder files is weer voorbij. De kinderen gaan weer naar school en de drukte op de Nederlandse wegen is weer als vanouds. Volgens de bedenkers van Wegenradar.nl tijd om een overzichtelijke website te lanceren die voldoet aan de eisen van de gemiddelde filerijder.

Nam de filedruk begin dit jaar nog af, vanaf april dit jaar is deze weer flink gestegen, meldde de ANWB. De redactie van Clansman Online Media speelt hier op in en heeft voor het gemak van de gemiddelde filerijder de website Wegenradar.nl gelanceerd.

“De website is gebaseerd op websites zoals Buienradar.nl en zonneradar.nl, waar de bezoeker in een oogopslag kan zien hoe het gesteld is met het Nederlandse weer. Voor de actuele file informatie was er nog geen duidelijke website in de lucht terwijl hier wel degelijk behoefte aan is.” Aldus Jeroen Ligthart, algemeen directeur van Clansman.

Er zijn meerdere websites waar de laatste verkeersinformatie te zien is. Toch heeft Wegenradar.nl volgens de ontwikkelaars iets wat andere sites niet hebben. Jeroen: “Wegenradar.nl heeft als eerste site bewegende beelden van de fileontwikkeling over de afgelopen uren. Daarnaast kan de bezoeker ook het hoogtepunt van het spitsuur bekijken met de dagpiek. Met behulp van dit overzicht kan iemand makkelijk bepalen of ze nog even op kantoor blijven zitten of alvast in de auto stappen.”

Trefwoorden: Buienradar, Clansman, File, Fileinformatie, Fileoverzicht, Filerijder, Files, Overzicht, Verkeersinformatie, Website, Wegenradar, Zonneradar,