Nieuw online platform Companyspot.nl wil Nederlandse arbeidsmarkt transparant maken

Door: Companyspot.nl  10-06-2009
Trefwoorden: Bedrijven, Informatie, Bedrijf

Salarissen taboe? Niet als het aan Companyspot.nl ligt. Vanaf vandaag kunnen studenten, starters en Young Professionals op dit nieuwe online platform informatie vinden over potentiële werkgevers die écht relevant is. Hoe snel kan ik doorstromen in een organisatie? Krijg ik een lease-auto als starter bij Shell? Krijg ik bij de Rabobank een 13e maand? Vragen die normaal pas ver in de sollicitatieprocedure gesteld mogen worden, maar nu al beantwoord worden op hét online platform voor de starter van nu: Companyspot.nl.

De oprichters van Companyspot.nl - twee Groningse studenten – willen ervoor zorgen dat jonge talenten en werkgevers elkaar beter kunnen vinden. Via bedrijfsprofielen van vele Nederlandse bedrijven wordt het op de site mogelijk om een compleet beeld te krijgen van wat een potentiële werkgever nou eigenlijk echt te bieden heeft. In de bedrijfsprofielen is niet alleen informatie over de activiteiten van werkgevers te vinden, maar ook uitgebreide informatie over zaken zoals carrièremogelijkheden, bedrijfscultuur, salarisindicaties en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook is het mogelijk om naar bedrijven te zoeken op basis van een eigen profiel, waardoor ineens verassende nieuwe namen naar voren kunnen komen.

De oprichters van Companyspot.nl, Jelmer Wind (26) en Koen Droste (24) gingen na hun afstuderen op zoek naar een baan, maar vonden de arbeidsmarkt maar weinig transparant. “Ik kwam er achter dat het niet eenvoudig is om een bedrijf te vinden dat niet alleen past bij mijn opleiding en ervaring, maar ook bij mijn wensen en persoonlijkheid. Zo ontstond het idee voor Companyspot.nl”, aldus Wind. Met hun initiatief willen de jonge ondernemers hun generatiegenoten helpen om werkgevers beter te kunnen vergelijken. Volgens Droste biedt de site ook een goede mogelijkheid om leuke werkgevers te leren kennen die wat minder naamsbekendheid hebben: “Heineken en Unilever kent iedereen, maar wie heeft wel eens gehoord van Henkel of Movares? Superleuke bedrijven waar duizenden mensen werken!”.

Aan ambitie geen gebrek bij de jonge ondernemers. Voor de komende maanden staat niet alleen een forse uitbreiding van het aantal bedrijfsprofielen gepland, maar is het ook de bedoeling om nóg meer informatie over de werkgevers openbaar te maken. De website moet een centraal platform worden in de carrière van de hedendaagse Young Professional.

Meer informatie: www.companyspot.nl.

Trefwoorden: Baan, Bedrijf, Bedrijfsprofiel, Bedrijfsprofielen, Bedrijven, Beroep, Beroepen Test, Carriere, Companyspot, Informatie, Starter, Studenten, Talent, Vacature, Werkgever, Werkgeversprofielen,

Contact Companyspot.nl

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share