Data4 biedt nieuw personeel `Porsche van de zaak'

Door: Data 4  07-12-2007
Trefwoorden: Detachering, Finance, Systeembeheer

In de strijd om nieuw personeel gaat IT-dienstverlener Data4 wel heel ver. In de wervingscampagne wordt nieuwe medewerkers een `Porsche van de zaak' beloofd. En die staat ook echt klaar. Toch zit er een kleine `maar' achter de belofte. Data4 gaat er namelijk vanuit dat de kandidaat sociaal genoeg is om `m te delen.

Wie bij Data4 wordt aangenomen, en dat is volgens Guus Cantelberg directeur van Data4 nog niet zo makkelijk, krijgt op zijn eerste werkdag meteen een Porsche mee naar huis. Maar, na een week gaat de auto terug in de medewerkerpool en krijgt de nieuwe medewerker een gewonere lease-auto.
"De meerwaarde van wat wij onze medewerkers bieden is niet zozeer de Porsche van de zaak als wel het lidmaatschap van een hecht team van IT-professionals", zegt Guus Cantelberg. Bij dit `lidmaatschap' horen diverse voordelen, waaronder de Porsche die je in je eerste week als welkomstcadeautje mee krijgt. Daarna is de sportauto weer van alle teamleden die er bij toerbeurt gebruik van mogen maken. Dat laatste aspect, dat je samen een auto deelt, zegt veel over onze organisatie. Wij hechten grote waarde aan teamwork en aan werkplezier."

Data4 praat over de medewerkers als teamleden en probeert het dienstverband zoveel mogelijk in te vullen als het lidmaatschap van een organisatie van gelijkgestemde en zeer toegewijde professionals. "Het idee van lidmaatschap komt eigenlijk voort uit de onderlinge collegialiteit die we hier altijd hadden en ook koesterden. Nu zijn we dit lidmaatschap aan het invullen met bepaalde voordelen die deze cultuur van teamwork versterken", licht Cantelberg toe. "Zo krijgt iedereen een vaste buddy waarop hij kan terugvallen. Ook ontwikkelden wij een eigen TeamChat-applicatie waarmee je snel een beroep kunt doen op de verzamelde kennis van je collega's. Deze zaken gaan heel erg over samenwerking, maar we hechten ook sterk aan de eigenheid van onze mensen. Om die reden krijgt elke medewerker een eigen homepage op onze site waarin hij of zij zichzelf kan presenteren. Die persoonlijke URL komt ook op je visitekaartje. Wij willen vakmensen die sociaal en uniek zijn. In die mensen willen wij graag investeren. En dat brengt ons bij een belangrijk voordeel van het Data4-lidmaatschap: onze scholingsmogelijkheden. Daarin is de sky the limit. En, elk certificaat dat iemand behaalt om MCSE te worden, vertaalt zich al de volgende maand door in een salarisverhoging. Op die manier willen wij mensen aan ons binden waarmee we onze plek aan de top elke dag weer kunnen waarmaken."

Data4 levert al tien jaar lang specialisten in Information Technology en Finance. Op tijdelijke en vaste basis in heel Nederland.

Trefwoorden: Detachering, Finance, Servicedesk, Systeembeheer

Contact Data 4

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share