Lancering Huurrechtspecialist.nl

Lancering Huurrechtspecialist.nl van de Advocaten van Van Riet

Door: de Advocaten van Van Riet  15-08-2006
Trefwoorden: Onderhoud, Renovatie, Website

De site geeft o.m. advies over de duur/verlenging van een huurcontract, huurprijs/servicekosten, gebreken, onderhoud/renovatie, beëindigen van huurrelaties etc.

Toos Verbaas van initiatiefnemer Osinga Advocaten: “De afgelopen tijd zijn er door minister Dekker belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het huurbeleid en er zullen nog meer volgen. Veel van onze cliënten, zowel (commerciële) verhuurders als huurders, hebben kritiek geuit op dit nieuwe huurbeleid en stellen zich terecht vragen over de gevolgen. Mede hierdoor merken we dat er steeds meer behoefte is aan informatie en artikelen over de juridische aspecten van huur en verhuur en daaraan gerelateerde zaken. Deze website is een eenvoudige en laagdrempelige manier om verhuurder en huurders te helpen en van advies te voorzien.”

Ook besteedt Huurrechtspecialist.nl aandacht aan gerechtelijke procedures, zoals bijvoorbeeld een vordering tot huurbeëindiging en een procedure tot huurprijsherziening.

Osinga Advocaten wil met de site bereiken dat (commerciële) verhuurders en huurders die met kwesties op het gebied van de huurrecht te maken krijgen, zich sneller kunnen inlezen teneinde zelf te kunnen bepalen of zij deskundige bijstand nodig (zullen) hebben. Gerbrand Osinga: “Te vaak zien we dat partijen al bij de rechter staan, terwijl dit met degelijk advies in de voorfase voorkomen had kunnen worden. Procederen kan immers altijd nog.”


Trefwoorden: Beëindiging, Gebreken, Huurbeleid, Huurcontract, Huurder, Huurovereenkomst, Huurprijs, Huurrecht, Krakers, Onderhoud, Ontruiming, Procederen, Procedure, Renovatie, Verhuurder, Website

Contact de Advocaten van Van Riet

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share