Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en Tooling Event in teken van innovatie

Door: Ervaar Ict 2008  03-11-2008
Trefwoorden: Ontwikkelingen, Innovaties, Linuxworld

Utrecht, 3 november 2008 – De gezamenlijke beurzen Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en Tooling Event zullen dit jaar meer nieuwe IT-ontwikkelingen presenteren dan in voorgaande jaren. Op de beurzen worden veel nieuwe innovaties getoond op het gebied van IT-security, dataopslag en –beheer, Open Source en IT-beheer.

“We zijn er trots op dat we bezoekers een echt totaalbeeld kunnen bieden van nieuwe technologieën en diensten op al deze belangrijke IT-gebieden”, aldus Marloes van den Berg, project manager bij VNU Exhibitions Europe. “Ondanks de huidige economische omstandigheden blijkt de IT-sector enorm in ontwikkeling te zijn. Voor alle ondernemingen die nu de focus hebben op optimalisatie en die kostenvoordelen uit technologie willen halen, is er een ongekend overzicht van al het belangrijke nieuws onder één dak.”

Dankzij de persoonlijke routetool ‘Exporoute’ kunnen bezoekers een beursbezoek van te voren efficiënt plannen. De tool koppelt de persoonlijke interesse en behoefte van (potentiële) beursbezoekers via een matchingmodule automatisch aan het exposantenaanbod, waarna de bezoeker een persoonlijke beursroute en aanvullende informatie ontvangt.

Infosecurity.nl
In 2008 is diverse malen gebleken dat vertrouwelijke informatie openbaar werd, door gestolen laptops en PC’s of door verloren USB-sticks en andere storage devices. Het beschermen van deze vertrouwelijke informatie is een belangrijk aandachtspunt voor de komende tijd. Niet alleen invloeden van buitenaf, maar ook bedreiging van binnenuit door medewerkers is een belangrijke factor voor organisaties. Onbewust gedrag van medewerkers leidt tot veel beveiligingsinbreuken. Daarnaast is managed security een veelbesproken onderwerp, aangezien effectief beheer van gegevens leidt tot een veilige werksituatie. Onder andere Citrix Systems, InfoSecure, LegID, Medusoft, Netgear, PC Safe, SecureComm, SecureNotebook, SRC Secure Solutions, Utimaco Safeware en Veiligmobiel presenteren hun noviteiten voor deze trends.

Storage Expo
De continue toename van data vraagt om een intelligente storagestrategie. In de eerste helft van 2008 was deduplicatie al een belangrijke ontwikkeling, maar ook voor 2009 blijft deduplicatie de trend. Andere belangrijke ontwikkelingen zijn de integratie van verschillende systemen voor datastorage, storage als managed service en de werving van goede IT-specialisten. Onder andere Brocade, Brouwer Storage Consultancy and Partners, CommVault Systems, CSN Groep, DHS Informatisering, NetApp en Syncsort presenteren nieuwe ontwikkelingen op deze gebieden.

LinuxWorld
Vanuit de overheid wordt het gebruik van Open Source en open standaarden door het bedrijfsleven gestimuleerd aan de hand van het NOIV-plan van Staatssecretaris Heemskerk en de OpenDoc Society. Op de beurs worden verschillende Open Source alternatieven gepresenteerd, maar ook de certificering van de professionele inzet van Linux, Open Source en vrije software worden onder de aandacht gebracht. Nieuwe ontwikkelingen worden onder andere gepresenteerd door AXEZ, LPI Central Europe, Unacle en Zarafa.

Meer informatie is te vinden op de websites van de beurzen: www.infosecurity.nl, www.storage-expo.nl, www.linuxworldexpo.nl en www.toolingevent.nl.
------
Over VNU Exhibitions Europe
VNU Exhibitions Europe organiseert beurzen in Nederland en China. Met een pakket van vijftig vakbeurzen is VNU Exhibitions marktleider in Nederland. Het ICT-portfolio van VNU Exhibitions bestaat inmiddels uit twaalf succesvolle titels. VNU Exhibitions combineert scherp omlijnde concepten met een prijswinnende bezoekersmarketingmethodiek. Tot de bekendste titels behoren Overheid & ICT, Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en Bouw & ICT. VNU Exhibitions is met de ICT-beurzen marktleider in Nederland en België.

Ervaar IT 2008: Over Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en het Tooling Event
De co-locerende vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en het Tooling Event vormen samen het platform voor de ICT-professional. De beurzen vinden plaats op 12 en 13 november 2008 in Jaarbeurs Utrecht. De beursvloer biedt een actueel overzicht van producten en diensten op het gebied van IT security, dataopslag en –beheer, Open Source en IT-beheer. Naast het expositieprogramma is er een uitgebreid inhoudelijk programma. Via seminars, keynotes en case studies verwoorden marktleiders, verenigingen en ICT-professionals hun visie, ideeën, technieken en diensten op de meest actuele ICT-thema’s. Het totaalpakket van de beurzen maakt ze geschikt voor zowel ICT-managers als ICT-specialisten. Meer informatie is te vinden op www.infosecurity.nl, www.storage-expo.nl, www.linuxworldexpo.nl en www.toolingevent.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit
Marianne van Barneveld
Tel.: +31 (0) 35 582 27 30
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Infosecurity.nl, Innovaties, Linuxworld, Ontwikkelingen, Storage Expo,

Contact Ervaar Ict 2008

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share