FD Mediagroep lanceert Fondsnieuws.nl

Door: Finfiles  07-09-2008
Trefwoorden: Nieuws, Beleggen, Thema

AMSTERDAM, 3 september 2008 – De FD Mediagroep lanceert vandaag een nieuw crossmediaal platform over beleggingsproducten: Fondsnieuws.nl.

Dit platform richt zich op alle professionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met beleggingsfondsen, gestructureerde producten en index beleggen. De informatie en nieuwsvoorzieningen zijn relevant voor beleggingsadviseurs, tussenpersonen, fondsmanagers, marketeers en sales professionals. Daarnaast staat de website open voor particulieren.

‘We krijgen uit de markt terug dat er grote behoefte is aan meer aandacht voor de groeimarkt van gestandaardiseerde beleggingsproducten. Vooral als informatie over deze producten in relatie worden gebracht tot actuele beleggingsthema’s. Daarom is speciaal voor professionals dit initiatief gestart,” aldus Jacques Kuyf, algemeen directeur van de FD Mediagroep.

Fondsnieuws.nl helpt professionals bij hun werk. De site bevat een database met informatie over meer dan 2.500 in Nederland te verkrijgen fondsen en een koersenmodule. Verder zal naast het nieuws van de eigen redactie gebruik worden gemaakt van de content en de expertise van de redactie van Het Financieele Dagblad. Om toegang tot alle informatie op website te krijgen, is een registratie nodig.

De dagelijkse leiding van het platform is in handen van Jasper Staring (voorheen werkzaam bij Fortis Investments en oprichten van FinFiles) en Cees van Lotringen (voormalig adjunct-hoofdredacteur van de krant en de internetactiviteiten van Het Financieele Dagblad). Fondsnieuws.nl is eigendom van Het Financieele Dagblad, de twee directieleden participeren in deze onderneming.

Staring en van Lotringen hebben de ambitie om van Fondsnieuws.nl het grootste crossmediale platform te bouwen voor professionals in de industrie.
- Einde bericht -


Voor meer informatie (niet voor publicatie):
Cherelle de Graaf, Marketingcommunicatie & PR
Telefoonnummer 020 - 592 84 51 of email [email protected]


FD Mediagroep
Een multimediale onderneming waar Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio onderdeel van zijn. Een combinatie van print, radio, internet en events. De FD Mediagroep heeft als doel ondernemende mensen op elk gewenst moment van de dag te voorzien van nieuws en achtergronden.

Het Financieele Dagblad
Het Financieele Dagblad is opgericht in 1796 en is de enige kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus. Inmiddels is het aanbod uitgebreid met o.a. boeken, magazines, internet en events. Hiermee is Het Financieele Dagblad uitgegroeid tot dé nieuws- en inspiratiebron die op elk moment van de dag financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld van ondernemende mensen in Nederland, zowel zakelijk als privé.

 

Trefwoorden: Beleggen, Beleggingsfondsen, Index, Nieuws, Opinies, Thema,