Demonstratie werknemers NedCar donderdag in Den Haag

Door: Fnv Bondgenoten  13-04-2006
Trefwoorden: Demonstratie, Vakbonden, Nedcar

De werknemers, de ondernemingsraad, FNV Bondgenoten, de CNV BedrijvenBond en Vakbond de Unie eisen dat de volledige werkgelegenheid bij NedCar blijft bestaan en dat er een deugdelijk plan komt van Mitsubishi over de toekomst van de autofabriek in Born. Het kabinet moet hiertoe alles in het werk stellen.

De manifestatie begint om 11.00 uur op het Malieveld in Den Haag en eindigt op het Plein. De petitie wordt om 13.00 uur aangeboden door een delegatie van bonden, werknemers en ondernemingsraad. Namens de drie bonden zijn de voorzitters Henk van der Kolk (FNV Bondgenoten), Jaap Jongejan (CNV BedrijvenBond) en Jacques Teuwen (Vakbond De Unie) aanwezig. Voorafgaand hieraan spreken onder meer Jongejan en Van der Kolk de werknemers toe.

Rond 13.15 uur wordt de petitie op het Plein aangeboden aan onder anderen Wouter Bos (PvdA), Maxime Verhagen (CDA), Willibrord van Beek (VVD) en Jan de Wit (SP) en Femke Halsema (Groen Links). De manifestatie eindigt omstreeks 14.00 uur.

Programma
11.00 uur: Aankomst Malieveld
11.45 uur: Vertrek richting Plein
12.30 uur: Aankomst Plein
13.00 uur: Aanbieden van de petitie aan premier Balkenende en staatssecretaris Van Gennep op de stoep van het ministerie van Algemene Zaken
13.15 uur: Verslag van de delegatie op podiumwagen
13.15 - 13.45 uur: Aanbieden van petitie aan fractievoorzitters PvdA, CDA, VVD en SP door Henk van der Kolk, Jaap Jongejan en Jacques Teuwen
14.00 uur: Einde manifestatie

Trefwoorden: Demonstratie, Nedcar, Vakbonden

Contact Fnv Bondgenoten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share