FNV Bondgenoten koopt aandeel Stork om werknemersaandeel te vertegenwoordigen

Door: Fnv Bondgenoten  22-09-2006
Trefwoorden: Aandelen, Belangenorganisatie

FNV Bondgenoten heeft een aandeel gekocht in Stork. De vakbond kan nu de bijzondere aandeelhoudersvergadering op 12 oktober bijwonen en stem geven aan het werknemersbelang. Het kopen van een aandeel is het startsein voor een reeks acties in aanloop naar de bijzondere aandeelhoudersvergadering.

Henk van der Kolk, voorzitter FNV Bondgenoten: “Voor hedge funds zoals Centaurus en Paulson telt het belang van de werknemers absoluut niet. Deze durfkapitalisten willen Stork opsplitsen en een zo hoog mogelijk rendement behalen. Met alle gevolgen van dien voor de werknemers en voor Stork. We moeten ons met z’n allen - werknemers, vakbonden maar ook Den Haag - hard maken tegen het opbreken van Stork. Het gaat om de werknemers en de continuïteit van de onderneming.”

Onlangs maakten Centaurus en Paulson bekend dat Stork alleen verder moet gaan met Aerospace en de andere twee bedrijfsactiviteiten - Stork Technical Services en Stork Food Systems - moet afstoten. Volgens FNV Bondgenoten leidt opsplitsing van Stork tot het verlies van duizenden banen. Bovendien verliest Nederland daarmee een positie in de wereldtop als het gaat om nieuwe technologie en de ontwikkeling daarvan.

“Stork is in Nederland het grootste concern in de metaalindustrie, maar op wereldniveau telt het nog nauwelijks mee. De drie bedrijfsonderdelen zijn alledrie onontbeerlijk om de positie in de wereld te verstevigen als het gaat om goed vakmanschap en meedoen aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën”, aldus Van der Kolk.

Inmiddels is FNV Bondgenoten gestart met een handtekeningenactie waarmee Stork-werknemers aangeven tegen splitsing van Stork te zijn. De actie is tevens een oproep aan alle aandeelhouders, het publiek en de politiek om gezamenlijk de plannen van Centaurus en Paulson tot een halt te roepen. De handtekeningen zullen worden aangeboden aan de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stork.

Trefwoorden: Aandelen, Belangenorganisatie

Contact Fnv Bondgenoten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share