FNV Bondgenoten maakt afspraken voor jongeren in CAO ECT

Door: Fnv Bondgenoten  19-04-2006
Trefwoorden: Transport, Cao, Containeroverslag

Utrecht, 19 april 2006 - In het principeakkoord voor een nieuwe CAO voor containeroverslagbedrijf ECT heeft FNV Bondgenoten goede afspraken gemaakt voor jongeren. Met het bedrijf in de Rotterdamse haven is afgesproken dat ongeveer 250 jongere werknemers met een tijdelijke aanstelling een vast contract krijgen. Ook worden de jeugdloonschalen die bij het bedrijf gelden afgeschaft. Jongeren gaan daardoor er in inkomen op vooruit.

Bestuurder Leen van der List van FNV Bondgenoten is tevreden met de afspraken: “Het is goed dat ECT inziet dat het aantrekkelijker moet worden voor jonge werknemers. Het personeelsbestand bij het bedrijf vergrijst en nieuwe, jonge instroom is hard nodig.”
FNV Bondgenoten heeft onlangs in de Rotterdamse havens meer CAO-afspraken gemaakt om werken in de havens aantrekkelijker te maken voor jongeren. Bij APM Terminals worden circa 90 tijdelijke contracten bij goed functioneren omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd. Bij EMO krijgen jongeren een vakopleiding en na het behalen van het diploma een vaste baan.

De nieuwe ECT-CAO moet een looptijd krijgen van 1 april 2006 tot 31 maart 2008. In die periode krijgen alle werknemers een loonsverhoging van in totaal 1,5% per jaar plus algemene prijscompensatie en een resultaatafhankelijke eenmalige uitkering. Verder zijn afspraken gemaakt over preventie van ziekte door werk, inkomenszekerheid bij ziekte en reïntegratie van zieke werknemers. Ook gaan FNV Bondgenoten en ECT gemeenschappelijk het initiatief nemen om te komen tot een arbeidsmarktbeleid voor de containersector.

De CAO van ECT geldt voor rond de 2000 werknemers.

Trefwoorden: Cao, Containeroverslag, Transport

Contact Fnv Bondgenoten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share