FNV Bondgenoten: manifestatie Stork-werknemers tijdens bijzondere aandeelhoudersvergadering

Door: Fnv Bondgenoten  10-10-2006
Trefwoorden: Aandeelhoudersvergadering

Donderdag 12 oktober houden Stork-werknemers een manifestatie in de Amsterdam RAI waar de bijzondere aandeelhoudersvergadering van Stork wordt gehouden. Ze manifesteren tegen de plannen van hedge fondsen Centaurus en Paulson, die Stork willen opsplitsen.

Tijdens de manifestatie maken onder anderen Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, Sjoerd Vollebregt, voorzitter Raad van Bestuur van Stork en Jan Plat, voorzitter COR Stork hun opwachting.

De afgelopen weken zijn handtekeningen tegen opsplitsing verzameld, deze worden donderdagmiddag aangeboden. Bovendien wordt een videoboodschap van de werknemers getoond in de zaal waar de bijzondere aandeelhoudersvergadering plaatsvindt. Namens de werknemers neemt FNV Bondgenoten deel aan de vergadering.

Onlangs maakten Centaurus en Paulson bekend dat Stork alleen verder moet gaan met Aerospace en de andere twee bedrijfsactiviteiten - Stork Technical Services en Stork Food Systems - moet afstoten. Volgens FNV Bondgenoten leidt opsplitsing van Stork tot het verlies van duizenden banen. Bovendien verliest Nederland daarmee een positie in de wereldtop als het gaat om nieuwe technologie en de ontwikkeling daarvan.

Trefwoorden: Aandeelhoudersvergadering

Contact Fnv Bondgenoten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share