FNV Bondgenoten: Ultimatum gesteld aan AH, acties in voorbereiding

Door: Fnv Bondgenoten  11-07-2006
Trefwoorden: Actie, Arbeidsvoorwaarden, Cao

FNV Bondgenoten stelt een ultimatum aan Albert Heijn naar aanleiding van de stukgelopen CAO-onderhandelingen voor de distributiecentra. Het ultimatum loopt op donderdag 13 juli om middernacht af. De werknemers eisen een loonsverhoging van 2% en een verminderde inzet uitzendkrachten en andere flexwerkers. Daarnaast willen ze dat Albert Heijn een einde maakt aan de ongelijke beloning van eendaagse parttimers. FNV Bondgenoten wil bovendien een eerste stap zetten naar beloning naar ervaring in plaats van leeftijd door het afschaffen van de jeugdlonen.

Als Albert Heijn niet tegemoet komt aan het ultimatum dan start maandag 17 juli het actietraject. Die dag zullen delegaties van de distributiecentra Geldermalsen, Nieuwegein, Pijnacker, Tilburg en Zwolle per bus afreizen naar het distributiecentrum in Zaandam. Hun collega’s in Zaandam onderbreken rond het middaguur hun werk en gezamenlijk lopen ze een demonstratieve mars vanaf het distributiecentrum naar het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam.

Vakbondsbestuurder Jos Brocken: “De maat is vol voor de werknemers in de distributiecentra. De lonen zijn al jaren niet of nauwelijks gestegen, terwijl het leven duurder werd en Albert Heijn hogere omzetten behaalde. Door de forse omzetgroei is de werkdruk toegenomen, maar tegelijkertijd heeft Albert Heijn bezuinigd in de personeelskosten.”

Het CAO-conflict draait niet alleen over salaris en flexwerkers. De afgelopen jaren is het werkplezier steeds verder afgenomen en werknemers klagen over verslechterde arbeidsomstandigheden sinds Albert Heijn is overgegaan op handmatig laden. FNV Bondgenoten wil met Albert Heijn afspraken maken over de inzet van mechanische hulpmiddelen.

Brocken: “De werknemers zijn teleurgesteld in hun werkgever. Ik zie dat ze steeds minder vertrouwen hebben in Albert Heijn. Als ik Albert Heijn was zou ik er alles aan doen om dat vertrouwen te herstellen.”

Ruim 4.000 medewerkers zorgen in de distributiecentra voor de dagelijkse belevering van de supermarkten van Albert Heijn.Trefwoorden: Actie, Arbeidsvoorwaarden, Cao

Contact Fnv Bondgenoten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share