FNV Bondgenoten wint bodemprocedure van Albron over Heineken-cateraars

Door: Fnv Bondgenoten  20-03-2006
Trefwoorden: Catering, Belangenorganisatie, Bodemprocedure

De rechter heeft FNV Bondgenoten vandaag gelijk gegeven in de bodemprocedure tegen Albron over de voormalige cateringmedewerkers van Heineken. De rechter oordeelde dat in het geval van Heineken, dat zijn personeel in een aparte ‘personeels-BV’ onderbrengt, wel degelijk sprake is van overgang van onderneming bij uitbesteding van de afdeling waar de werknemers feitelijk werkzaam zijn. Het is voor het eerst dat een rechter hier over oordeelt, dus de uitspraak heeft verstrekkende juridische gevolgen voor andere uitbestedingszaken.

De uitspraak volgt vandaag na een langlopend proces. Vorig jaar startte FNV Bondgenoten de bodemprocedure tegen Albron Catering BV. Het bedrijf nam de cateringafdeling van Heineken over, maar wilde niet de 50 medewerkers de arbeidsvoorwaarden van Heineken betalen, omdat Albron - met Heineken - van mening was dat de regels omtrent overgang onderneming hier niet van toepassing waren. Deze regels beschermen de rechten van werknemers in geval van overgang onderneming. Albron meende dat die wet niet van toepassing was, omdat de BV die Albron van Heineken overnam niet de medewerkers in dienst had. Die waren in dienst bij Heineken’s personeels-BV.

FNV Bondgenoten is echter van mening dat er, ondanks het zogenaamde centraal werkgeverschap bij Heineken, wel sprake is van overgang van onderneming, omdat anders door een dergelijke constructie de bescherming die werknemers op grond van de wet en de EG-richtlijn bij overgang onderneming hebben, ontdoken zou kunnen worden. De rechter heeft de bond nu hierin gelijk gegeven.

Trefwoorden: Belangenorganisatie, Bodemprocedure, Catering,

Contact Fnv Bondgenoten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share