Morgen manifestatie voor stakers financiële afdeling Unilever

Door: Fnv Bondgenoten  02-08-2006
Trefwoorden: Cao, Manifestatie

Wat? Manifestatie werknemers voor werkzekerheid
Wanneer? Woensdag 2 augustus, 12:00 – 14:00 uur
Waar? kantoor ‘De Brug’ van Unilever, Nassaukade 3, Rotterdam

Morgen manifestatie voor stakers financiële afdeling Unilever

Morgen organiseert FNV Bondgenoten een manifestatie voor de stakende werknemers van de afdeling Finance Focus van Unilever in Vlaardingen. De manifestatie vindt plaats bij het kantoor “De Brug” van Unilever Best Foods. Behalve de stakers verwacht FNV Bondgenoten, dat ook medewerkers van andere Unilever-onderdelen meedoen. De bond verwacht ongeveer 150 mensen.

De werknemers van Unilever worden morgen onder andere toegesproken door Ella Dekkers, hoofdbestuurder van FNV Bondgenoten, door Jan Marijnissen van de SP en door Kevin Curran, bestuurslid van de internationale vakbeweging voor werknemers in de voedingsindustrie (IUF).

De werknemers van Finance Focus legden twee weken geleden het werk neer, omdat Unilever heeft aangekondigd dat zij hun baan te verliezen. Unilever wil de afdeling outsourcen. FNV Bondgenoten eist een werkgelegenheidsgarantie voor de tachtig medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd. De bond maakt zich grote zorgen over de continuïteit van de werkgelegenheid bij Unilever in Nederland en wil daarom in de komende CAO voor Unilever een werkgelegenheidsgarantie voor alle 5000 werknemers afspreken. De onderhandelingen daarvoor starten na de zomer.

Trefwoorden: Cao, Manifestatie

Contact Fnv Bondgenoten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share