Staking bij producent Nivea

Door: Fnv Bondgenoten  30-05-2006
Trefwoorden: Hrm, Actie, Vakbond

De werknemers van Beiersdorf in Almere, de producent van Nivea shampoo, bad-en doucheschuim, gaan vanaf maandag 29 mei 7 uur in staking. De werkgever is niet ingegaan op het ultimatum van FNV Bondgenoten. Het is de eerste keer dat er bij Beiersdorf gestaakt wordt.

Het conflict draait om de voorgestelde reorganisatie, waarbij de productie en logistiek overgeplaatst wordt naar Duitsland, respectievelijk Berlijn en Hamburg, en 170 banen verloren gaan. Alleen de verkoopafdeling en ondersteunende afdelingen zoals ICT met 70 mensen blijft nog over in Almere.

FNV Bondgenoten wil dat Beiersdorf het alternatieve plan van de OR overneemt, wat inhoudt dat er ruim 100 van de 170 arbeidsplaatsen behouden kunnen blijven in Almere. In het plan staan berekeningen hoe de productie efficiënter en dus goedkoper kan. “Het is sowieso een reorganisatie die alleen bedoeld is om nóg meer winst te maken. Zowel de vestiging Almere als de hele Beiersdorf-groep maken veel winst, dus een echte reden om te reorganiseren is er niet,” zegt Lidy Zwezerijnen, bestuurder FNV Bondgenoten.

Daarnaast eist de bond in het ultimatum dat de kantonrechtersformule 1,75 % moet zijn voor de mensen die alsnog hun baan kwijtraken. En dat de werknemers met 55 jaar met prepensioen kunnen. Tot slot moet het sociaal plan tot 2010 doorlopen voor de werknemers die mogen blijven.

Ter informatie:
Het bedrijf Beiersdorf bevindt zich op industrieterrein ‘De Vaart’ aan de Bolderweg en Almere. De stakers zullen zich morgenochtend voor de poort van het bedrijf inschrijven en zich daar verzamelen. Vanaf 6 uur ’s ochtends deelt FNV Bondgenoten informatie over de laatste ontwikkelingen uit aan de werknemers.

Trefwoorden: Actie, Hrm, Staking, Vakbond

Contact Fnv Bondgenoten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share