Vos Logistics Surhuisterveen voorlopig niet dicht

Door: Fnv Bondgenoten  30-05-2006
Trefwoorden: Logistiek, Hrm, Vakbond

Na een brandbrief van FNV Bondgenoten krijgt de vestiging van Vos Logistics in Surhuisterveen een half jaar de tijd om uit de verliezen te komen. Sluiting is daarmee voorlopig van de baan. De oude directie moet het veld ruimen.

“Ik geef het bedrijf een goede kans”, zegt een optimistische vakbondsbestuurder Leo Benjamins. “De economie trekt aan en de vraag is groot. Omdat de nieuwe directie zelfstandig de boer op mag om klanten te werven, zie ik wel mogelijkheden. Vooral in Noord Duitsland.”

De sluiting van Vos Logistics in Surhuisterveen, die enkele maanden geleden werd aangekondigd, zou ontslag betekenen voor helft van de 85 werknemers. De andere helft zou aan het werk kunnen in de vestiging in Veendam. De stakingsacties die hierop volgden, resulteerden in de afspraak alternatieve mogelijkheden te onderzoeken.

“Maar we kwamen geen stap verder”, vertelt Benjamins. Alle plannen die we opperden voor behoud van de vestiging werden afgewezen. Daarop hebben we het vertrouwen in de directie opgezegd en een brandbrief naar het hoofdkantoor in Oss gestuurd.”

Een nieuwe directie mag het komend half jaar proberen de vestiging te redden en uit de rode cijfers te komen. “Met alle hoog gekwalificeerde medewerkers moet dat volgens mij lukken”, voorspelt vakbondsbestuurder Benjamins.

Trefwoorden: Bedrijfssluiting, Hrm, Logistiek, Vakbond

Contact Fnv Bondgenoten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share