NPM Capital verwerft zorgdienstverlener Harting-Bank

Door: Harting - Bank Utrecht  07-09-2006
Trefwoorden: Bedrijfsovername

Harting-Bank BV, dienstverlener in de zorg en leverancier van medische hulpmiddelen, gaat met NPM Capital als nieuwe aandeelhouder een nieuwe fase in. Verkopende partij is Waterland Private Equity Investments. Het in 1836 opgerichte Harting-Bank is met circa 20 vestigingen landelijk actief en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grotere partijen in de markt van revalidatiehulpmiddelen. Harting-Bank heeft bijna 500 medewerkers en behaalde in 2005 samen met het onlangs overgenomen Ligtvoet een omzet van circa € 80 miljoen.

Enno Perdok, algemeen directeur van Harting-Bank, zegt hierover: “Wij zijn verheugd met NPM Capital een sterke aandeelhouder te hebben gevonden die bekend staat om haar lange termijn commitment. Onze missie is het welzijn van mensen met een functiebeperking te verbeteren en dat vraagt om blijvende investeringen in innovatie en dienstverlening die gebaseerd is op persoonlijke betrokkenheid. Voor onze medewerkers is het goed te weten dat we een aandeelhouder hebben die onze missie en visie op dienstverlening ondersteunt.”

De komende jaren zal de sector waarin Harting-Bank actief is naar verwachting verder consolideren. Perdok: “NPM Capital heeft al aangegeven graag de financiële ruimte te zullen bieden als zich mogelijkheden voordoen om de organisatie verder te versterken door overname van bijvoorbeeld familiebedrijven die vanuit hetzelfde uitgangspunt van betrokken dienstverlening opereren.”

Trefwoorden: Bedrijfsovername

Contact Harting - Bank Utrecht

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share