Just-Eat gaat pizza’s bezorgen in Italië en Zwitserland

Just-Eat gaat pizza’s bezorgen in Italië en Zwitserland van Just-Eat Benelux

Door: Just-Eat Benelux  03-06-2011
Trefwoorden: Website, Webwinkel, Pizza

Utrecht, donderdag 26 mei 2011 - Online maaltijdservice Just-Eat heeft haar diensten verder uitgebreid naar Italië en Zwitserland. De grootste foodportal ter wereld heeft de bestaande foodportals ClickEat.it (Italië) en Eat.ch (Zwitserland) overgenomen en zet hiermee een volgende stap in haar expansie. Daarnaast heeft Just-Eat een belangrijke Canadese concurrent, YummyWeb.com, overgenomen waarmee het aanbod in Canada flink is uitgebreid. Om de markt verder te professionaliseren en technologische innovaties te kunnen doen, trok Just-Eat in maart van dit jaar 48 miljoen dollar aan van enkele vooraanstaande private equity fondsen.Nederland is met bijna 2.500 aangesloten restaurants één van de belangrijkste markten voor Just-Eat.

 

Met deze uitbreiding staat de teller op twaalf landen, verspreid over vier  continenten. Wereldwijd zijn nu meer dan 17.000 restaurants aangesloten bij Just-Eat, waar dagelijks meer dan 100.000 verschillende orders per dag worden geplaatst. Laurens Groenendijk, Managing Director Just-Eat Benelux: “Onze ambitie is verder te groeien in zowel bestaande als nieuwe markten. In bestaande markten doen we dat met name door te blijven innoveren. In nieuwe markten nemen we foodportals over die goed aansluiten bij onze bestaande activiteiten. De overnames in Italië en Zwitserland zijn daar een goed voorbeeld van. Ook door concurrenten over te nemen, zoals nu in Canada, kunnen we verdere groei realiseren.”   

 

Pizza’s naar Italië

ClickEat.it werd vier jaar geleden opgestart door de Italianen Antonino Guarnaccia en Ivan Molella. Inmiddels zijn meer dan 200 restaurants in Milaan en Rome aangesloten, met keukens die variëren van pizza en sushi tot Mexicaans. Hiermee is ClickEat.it de grootste online maaltijdbezorgdienst in Italië.

 

Pieken in Zwitserland

De Zwitserse foodportal Eat.ch is in 2007 opgericht door studenten Reto Graf, Alexander Gouk en Lukas Wder. Graf had in Denemarken ervaren dat online maaltijden bestellen een markt in opkomst was en wilde kijken of dit in Zwitserland ook zou aanslaan. Na een voorzichtig begin in een stad, heeft Eat.ch anno 2011 meer dan 30.000 gebruikers en ruim 250 aangesloten restaurants.

 

Vancouver

Just-Eat Canada is gevestigd in Toronto en beschikt over 600 aangesloten restaurants. YummyWeb.com is de belangrijkste online maaltijdbezorgdienst in Vancouver, in het westen van Canada. Met de overname van concurrent YummyWeb.com kan Just-Eat Canada 200 restaurants aan zijn bestand toevoegen.

 

Over Just-EatJust-Eat is in 2000 opgericht in Denemarken. Tegenwoordig staat het hoofdkantoor in Londen. Just-Eat is momenteel aanwezig in 12 landen, verspreid over vier continenten, en is daarmee veruit de grootste foodportal ter wereld. Via de online portal worden  elke dag meer dan 100.000 bestellingen geplaatst bij de ruim 17.000 restaurants die zijn aangesloten  in onder meer Nederland, Belgie, Denemarken, Grot-Brittanië, Zweden, Ierland, Noorwegen, Spanje, Canada, India,Italië en Zwitserland. In Nederland bundelt het platform de krachten van meer dan 2.400 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino's, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

 

Trefwoorden: Bestellen, Bezorgen, Eten, Foodservice, Just-eat, Maaltijden, Marktleider, Miljoenen, Online Eten Bestellen, Pizza, Pizza Bestellen, Website, Webwinkel

Ander nieuws en updates van Just-Eat Benelux

03-06-2011

Just-Eat trekt ruim 48 miljoen dollar aan voor wereldwijde groei

Online maaltijdservice maakt opnieuw durfkapitalisten hongerig