Just-Eat trekt 10.6 miljoen pond aan voor groei

Just-Eat trekt 10.6 miljoen pond aan voor groei van Just-Eat Benelux

Door: Just-Eat Benelux  14-07-2009
Trefwoorden: Bestellen, Bezorgen, Maaltijden

Utrecht, 14 juli 2009 – Just-Eat, het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden, maakt vandaag bekend nieuw kapitaal te hebben aangetrokken voor verdere groei. Het grootste deel van de 10.6 miljoen pond investering wordt gedaan door Index Ventures, bekend van onder meer Skype, MySQL en Last.fm. Tevens participeren King Street Ventures en andere bestaande aandeelhouders in de kapitaalinjectie. De investering wordt onder meer gebruikt om de positie van Just-Eat als marktleider in Nederland, Groot-Brittannië, Denemarken, Zweden, Ierland en België verder te verstevigen en uit te breiden naar nieuwe markten binnen en buiten Europa.

“Het is ons doel om mensen over de gehele wereld de mogelijkheid te bieden gemakkelijk, snel en betrouwbaar eten te kunnen bestellen,” aldus Klaus Nyengaard, CEO van Just-Eat. “We zien een duidelijke groei in de vraag naar onze service. Belangrijke reden daarvoor is dat we naast onze bestelservice meer diensten aanbieden, zowel voor consumenten als voor ondernemers.” Zo biedt Just-Eat passende bijgerechten aan en kunnen ondernemers pizzadozen, menukaarten en zelfs scooterverzekeringen afsluiten. “Met de nieuwe investering kunnen we onze diensten nog verder uitbreiden en onze klanten optimale service blijven verlenen,” vertelt Nyengaard.

Stabiele groeimarkt
“De markt voor het bezorgen van maaltijden groeit zo’n 9 procent per jaar en heeft bewezen zelfs in economisch moeilijke tijden te floreren,” aldus Ben Holmes, partner bij Index Ventures. In Nederland groeit Just-Eat.nl zelfs met zo’n 15 procent per maand. “Het team van Just-Eat heeft zich momenteel al een rol van marktleider toegeëigend. Het doel van onze investering is om verdere groei van Just-Eat te stimuleren,” vervolgt Holmes.

Volgens Laurens Groenendijk, Managing Director van Just-Eat Benelux en tevens lid van het internationale management team, heeft de continue groei van de bestelmarkt verschillende oorzaken. De belangrijkste reden is het gemak waarmee maaltijden online besteld kunnen worden. Geen gedoe met taalbarrières en lastige namen van gerechten waardoor miscommunicatie kan ontstaan. Maar ook de mogelijkheid om online te betalen is voor mensen een belangrijke reden. Verder draagt de toenemende kwaliteit van bezorgrestaurant en het straatbeeld van rondrijdende bezorgers bij aan de marktgroei. “Mensen worden op straat vaak op het idee gebracht om eten te bestellen. En met de goede kwaliteit en het ruime aanbod van bezorgrestaurants wordt dat steeds aantrekkelijker,” aldus Groenendijk.

Direct contact
Het grootste deel van de aangesloten restaurants zijn lokale en onafhankelijke horeca ondernemingen. Met de gepatenteerde technologie van Just-Eat staan deze restaurants direct met hun klanten in contact waardoor de bestelprocedures geordend en efficiënt verlopen. Hiermee kan Just-Eat haar klanten na een bestelling meteen een opdrachtbevestiging en verwachte bezorgtijd terugsturen. Just-Eat beschikt over 6000 aangesloten restaurants, waarvan ruim 1300 in Nederland en verwerkt in Europa meer dan een miljoen bestellingen per maand.

Over Just-Eat
Just-Eat is het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden in Europa. Dit zijn 15 miljoen bezorgde maaltijden per jaar, met 6000 aangesloten restaurants in onder andere Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, Nederland en België. Daarnaast verwacht Just-Eat aan het eind van dit jaar actief te zijn in Noorwegen en Canada. Just-Eat.nl maakt onderdeel uit van het van oorsprong Deense bedrijf. In Nederland bundelt het platform de krachten van ruim 1300 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino's, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

Met de gepatenteerde Just Connect Technologie maakt Just-Eat als enige aanbieder direct contact tussen klant en keuken mogelijk. Naast een uitgebreid online betalingsysteem, biedt het platform promotionele, communicatie- en after sale diensten aan voor zijn restaurants. Consumenten kunnen naast bestellingen, ook gebruik maken van een online helpdesk via de live chat service, een online spaarsysteem en de mogelijkheid om aangesloten restaurants te recenseren. Zie voor meer informatie: www.just-eat.nl / www.just-eat.com

Over Index Ventures
Index Ventures is sinds 1996 een toonaangevende Europese venture capitalist, actief in technologische venture investeringen. Het bedrijf richt zich op het ondersteunen van ondernemers in de informatie- en biotechnologiesector opdat zij hun bedrijf op kunnen bouwen tot marktleider. Index Ventures is gevestigd in Genève, Londen en Jersey en focust zich op bedrijven met groeipotentie. Recente exits zijn Skype (de pionierende communicatie onderneming, aangetrokken door eBay), MySQL (de populairste open source database ter wereld, recentelijk aangetrokken door Sun), Last.fm (het grootste muziekplatform ter wereld, recentelijk aangetrokken door CBS) en BioXell (BIOX, naar de beurs gebracht in 2007). Zie voor meer informatie www.indexventures.com.

-Einde bericht-

Trefwoorden: Bestellen, Bezorgen, Just-eat, Maaltijden, Marktleider