Jongeneel – WNF – FSC golftoernooi: verantwoord ondernemen!

Door: Koninklijke Jongeneel  22-06-2009
Trefwoorden: Fsc, Wnf, Verantwoord Ondernemen

Het geld wordt voor het tweede jaar op rij gebruikt om 21 inheemse gemeenschappen van het Peruaanse Amazonegebied te begeleiden op hun weg naar zelfstandig en duurzaam bosbeheer. Het zal uiteindelijk resulteren in de productie en verkoop van FSC-gecertificeerd hout en houtproducten. Hiermee kunnen de 21 inheemse gemeenschappen op termijn in hun eigen levensonderhoud voorzien. Het Wereld Natuur Fonds in Peru reikt hen daarvoor kennis, middelen en markten aan. Kennis van duurzaam bosbeheer, middelen om het hout verantwoord te kappen en tot houtproducten te verwerken en markten om deze producten af te zetten. Het project wordt gesponsord door de kernleveranciers van Jongeneel.

Jongeneel heeft het golftoernooi georganiseerd op Golf & Countryclub Herkenbosch, die het predikaat Committed to Green draagt. Dit ecolabel staat er borg voor dat golfbaanbeheerders bewust omgaan met de natuur en het milieu.

Koninklijke Jongeneel B.V. verkoopt en distribueert hout, plaat- en afbouwmaterialen voor de professionele bouw en industrie. Jongeneel houdt zich in de bedrijfsvoering intensief bezig met het stimuleren van verantwoord bosbeheer en is deelnemer van FSC Nederland. FSC is de internationale organisatie die standaarden voor duurzaam bosbeheer opstelt en een keurmerk voor verantwoord hout heeft ontwikkeld. Het WNF was in 1999 één van de mede-oprichters van FSC Nederland.

Trefwoorden: Duurzaam Bosbeheer, Fsc, Golftoernooi, Verantwoord Ondernemen, Wnf,

Contact Koninklijke Jongeneel

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share