Beter leven - Diabetes

Beter leven - Diabetes van Kosmos Uitgevers

Door: Kosmos Uitgevers  23-06-2008
Trefwoorden: Diabetes, Overgewicht, Ziekte

Beter Leven - diabetes
Ir. Rien Vervoort & drs. Coby Gofferjé-Vervoort

Diabetes een ziekte die in Nederland steeds vaker voorkomt. Het is vooral een welvaartsziekte, vaak voorkomt bij mensen met overgewicht en tegenwoordig ook veel kinderen treft.
Een doodvonnis is diabetes niet, maar het verandert je leven wel drastisch, en ook dat van je omgeving. Wat suikerziekte inhoudt, wat je kunt doen om je lichaam fitter maken en je gelukkig te voelen, lees je in Beter Leven – Diabetes.

Opvallend is dat je met een beperkt aantal kleine veranderingen de kwaliteit van je leven al flink kunt verbeteren. Maar dan moet je jezelf wel overtuigen van het nut van nieuwe leefgewoonten, die bovendien het beste werken als ze aansluiten bij jouw leefstijl. Beter leven is dus meer dan alleen aan je ‘body’ werken. Mind- en live-factoren zijn minstens zo belangrijk, aldus de Vervoorts, die in het tweede deel samen met je uitzoeken welke activiteiten en leefstijl bij jou passen. Zodat je in deel 3 een eigen stappenplan kunt vaststellen om beter te leven met diabetes; wat voor diabetes type 2 kan uiteindelijk zelfs genezing betekenen!

De Beter Leven heeft als doel mensen helpen hun leefstijl te veranderen en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren. Een eerdere titel is Beter Leven: Botontkalking. De boodschap van beide boeken is dan ook neem je leven in eigen hand en voorkom complicaties en ingrijpende behandelingen. Want ook mét diabetes of botontkalking kan het leven mooi zijn!

De auteurs
Rien Vervoort is voedingsfysioloog en nutritionist. Hij is actief in organisaties op het gebied van gezonde voeding. Coby Gofferjé-Vervoort – zijn dochter – heeft ruime ervaring als klinisch en gezondheidspsychologe en is cognitief gedragstherapeute.


Beter leven: Diabetes –
Ir. Rien Vervoort en Coby Gofferjé-Vervoort

Paperback, 256 pagina’s
ISBN 978 90 215 2730 7
Prijs € 19,95

Trefwoorden: Body, Botontkalking, Diabetes, Leefgewoonten, Leefstijl, Overgewicht, Suikerziekte, Welvaartsziekte, Ziekte,