Omhels het leven

Omhels het leven van Kosmos Uitgevers

Door: Kosmos Uitgevers  23-06-2008
Trefwoorden: Boek, Familie, Kanker

Een les in omgaan met het leven!

Omhels het leven
Elizabeth Bryan

Een familiegeschiedenis in de schaduw van kanker

In Nederland hebben ongeveer 500.000 mensen kanker (gehad). Een veelvoud daarvan heeft in zijn familie- of vriendenkring met deze levensbedreigende ziekte te maken.

Elizabeth Bryan en haar zusjes Felicity en Bernadette kregen kanker als gevolg van het erfelijke gen BRCA1. Alle drie een andere vorm: alvleesklier-, borst- en baarmoederkanker. Ook hun vader had kanker. Elizabeth is nauw betrokken bij haar familie en verpleegde haar vader en een van haar zusters in de laatste fase van hun leven. In Omarm het leven vertelt zij over deze ingrijpende familiegebeurtenissen. Niet alleen als dochter, zuster en tante, maar vooral ook als ervaringsdeskundige, echtgenote, collega en wetenschapper.
Ze beschrijft de schok, het verdriet en de onzekerheden die de diagnose kanker met zich meebrengt. Vooral voor degene die kanker heeft, maar ook voor de mensen in zijn omgeving. Ze geeft haar eigen open, eerlijke en positieve kijk op deze ziekte met alle, soms tegenstrijdige gevoelens die daarbij horen. Ze vergelijkt behandelingsmogelijkheden en persoonlijke afwegingen en doet dat op een manier die tegelijkertijd inspireert en troost geeft.

Omarm het leven is een prachtig geschreven en fascinerend boek dat leest als een roman. Het relativeert, is met humor geschreven en bevat dagboekfragmenten en brieven van de auteur zelf. Het boek is een les in omgaan met het leven voor mensen die kanker hebben (gehad), voor hun familie en vrienden én voor iedereen die beroepsmatig met kanker te maken heeft.

De auteur
Elizabeth Bryan (1942) werkte als kinderarts en was gespecialiseerd in tweelingonderzoek. Ze richtte de Multiple Births Foundation (MBF) op en was voorzitter van de gezaghebbende International Society for Twin Studies.
Zij overleed op 21 februari 2008.


Elizabeth Bryan, Omhels het leven
Paperback, 320 pagina’s
ISBN 978 90 215 2578 5
Prijs: € 19,95
Verschijningsdatum: 29 mei

Trefwoorden: Boek, Familie, Kanker, Persbericht