Opvoeden vanuit het Hart

Opvoeden vanuit het Hart van Kosmos Uitgevers

Door: Kosmos Uitgevers  23-06-2008
Trefwoorden: Kinderen, Ouders, Hart

Opvoeden vanuit het Hart

Ontdek een nieuwe manier van opvoeden!

Kinderen opvoeden is één grote, boeiende ontdekkingsreis. Dat een positieve opvoeding belangrijk is om van kinderen evenwichtige en gelukkige mensen te maken, weet iedere ouder. Maar hoe doe je dat? Waar vind je als ouder het antwoord op je opvoedvragen? Dat antwoord kunnen ouders zélf vinden… in hun hart!

De opvoedkundige aanpak die voor het ene kind werkt, kan bij het andere juist het tegengestelde effect hebben. Geen twee kinderen zijn immers hetzelfde. Opvoeden vanuit het Hart is bedoeld als handvat om kinderen beter te begeleiden en te stimuleren. Het boek geeft op een leuke, speelse manier inspiratie bij het opvoeden en helpt de ouders zélf antwoorden te vinden op hun opvoedvragen. Want als de ouders zich bewust zijn van hun manier van opvoeden, kunnen ze hun kind helpen zichzelf te blijven in onze veeleisende tijd.

Ouders kunnen Opvoeden vanuit het Hart van begin tot eind lezen, maar ook alleen het deel kiezen dat op dat moment het best bij hun situatie aansluit. Aan het begin van elk hoofdstuk is een korte tekst opgenomen, die als doel heeft de ouders aan het denken te zetten. Daarnaast staan bij elk onderwerp voorbeelden van activiteiten die ouders kunnen ondernemen, samen of met hun kinderen. Het boek is speels en overzichtelijk vormgegeven en staat boordevol inspirerende ideeën. Een houvast voor elke ouder!

Margriet Schmitz-Darwinkel is grondlegger en oprichter van het bedrijf ‘Happy Family Life’, dat gericht is op het inspireren van ouders en verzorgers bij het opvoeden van kinderen vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Aan Opvoeden vanuit het Hart is het goede doel Cordaid Kinderstem verbonden: per verkocht boek gaat een bedrag naar Cordaid Kinderstem. Actrice Isa Hoes – ambassadeur van Cordaid Kinderstem – sprak de cd bij het boek in.


Opvoeden vanuit het Hart
G.M. Schmitz-Darwinkel & E. Hoffman
Gebonden, 128 pagina’s met cd
ISBN 978 90 215 2999 8
Prijs: € 22,50

Trefwoorden: Hart, Kinderen, Opvoeden, Ouders, Verzorgers