Uw brein als medicijn

Uw brein als medicijn van Kosmos Uitgevers

Door: Kosmos Uitgevers  23-06-2008
Trefwoorden: Depressie, Angst, Medicijn


Zelf stress, angst en depressie overwinnen

Uw brein als medicijn
Dr. David Servan-Schreiber

Het rommelt in de wereld van de psyche. Het rotsvaste vertrouwen in psychoanalyse en Prozac is niet meer. Sterker: de mensheid snakt naar een alternatief. Dr. David Servan-Schreiber heeft ‘m gevonden, diep in de hersenen. In Uw brein als medicijn rekent de gerenommeerde psychiater definitief af met eindeloze praatsessies en gevoelsonderdrukkers.

Opzienbarend, baanbrekend. De reacties in thuisland Frankrijk liegen er niet om. Sinds de eerste publicatie wordt het boek er verslonden. En met de ondertitel ‘zelf stress, angst en depressie overwinnen’ is dat logisch. Want niet alleen de experts zijn de oude methoden moe; hun patiënten ook. Op eigen kracht emotioneel sterk worden. Dát is wat mensen willen.

Maar hoe? Op heldere en intrigerende wijze, gelardeerd met voor iedereen begrijpelijke voorbeelden, zoekt de auteur het antwoord in ‘het emotionele brein’. Dus in dat deel van de hersenen dat je gevoel, humeur, gedrag, bloeddruk en immuunsysteem beheerst. Wanneer je dit emotionele brein onder controle hebt, kun je zelf de stoornissen genezen die voortkomen uit stress, angsten of depressie.

De zeven natuurlijke behandelwijzen die Servan-Schreiber bespreekt, hebben dan ook niets te maken met praten of verstandelijke intelligentie. Ook medicijnen komen er niet aan te pas. De methoden zijn puur lichamelijk en soms eeuwenoud, zoals acupunctuur, voeding, affectieve communicatie en sociale inpassing. Andere technieken zijn absoluut vernieuwend. Pijnlijke ervaringen verwerken door middel van oogbewegingen, bijvoorbeeld.

Of de focus op fysiologisch evenwicht en lichamelijke responses in Uw brein als medicijn uiteindelijk hét antwoord is, zal de toekomst leren. Maar de inzichten zijn sowieso verrassend en stimulerend. Een verademing na teveel woorden en teveel drugs!

Dr. David Servan-Schreiber – Uw brein als medicijn
Uitvoering: Paperback
Omvang: 285 pagina’s
ISBN 978 90 215 3849 5
Prijs € 22,50

Trefwoorden: Angst, Brein, Depressie, Medicijn, Zelfstress