Zelfvertrouwen in zeven stappen

Zelfvertrouwen in zeven stappen van Kosmos Uitgevers

Door: Kosmos Uitgevers  23-06-2008
Trefwoorden: Zelfvertrouwen, Zelfkennis, Zelfacceptatie

Zelfvertrouwen in zeven stappen
Drs. Ronald Rupp

Wie wil er zijn zelfvertrouwen verbeteren? Trainer/coach Ronald Rupp vroeg het tijdens een training aan twaalf stoere, jonge medewerkers van een succesvol bedrijf. Er gingen twaalf vingers in de lucht.

Een betere vraag lijkt dus: wie wil er nou níet werken aan zijn zelfvertrouwen? Ronald Rupp besloot daarom een doeboek te schrijven over zelfvertrouwen. Maar liefst acht jaar schaafde hij aan de teksten en oefeningen.
Zijn workshops en trainingen voor de meest uiteenlopende klanten verschaften hem steeds meer inzichten.

Zijn pleidooi voor zelfvertrouwen werd niet één strakke methode, maar biedt een brede blik. Ronald Rupp neemt zijn lezer mee op een reis. Wat is zelfvertrouwen eigenlijk? Welke misvattingen bestaan er over zelfvertrouwen? In heldere taal en op humoristische wijze bestrijdt Rupp de belangrijkste vooroordelen over zelfvertrouwen. Hij bewijst dat zelfkennis én zelfacceptatie de sleutels zijn tot zelfvertrouwen.

Dit boek is geen keurslijf. De lezer volgt een pad van zeven stappen.
Binnen deze zeven stappen zijn er 20 oefeningen en 43 opdrachten waaruit iedere lezer die oefeningen kiest die het beste zijn voor hem of haar. Zelfvertrouwen in zeven stappen biedt een enorme combinatie van keuzemogelijkheden en doet daarmee recht aan het unieke karakter van iedere lezer.

Ronald Rupp deed de inspiratie voor dit boek op in de praktijk en toetste de oefeningen in dit boek eveneens in de praktijk. Deelnemers aan zijn workshops over zelfvertrouwen werkten al met succes met de oefeningen die in dit boek staan. Bovendien gaven de oefeningen ook de auteur zelf kracht om door te gaan: ‘Halverwege het boek zat ik in een dip en twijfelde ik aan mezelf. Mede door de oefeningen op mezelf toe te passen, lukte het me om weer genoeg zelfvertrouwen op te doen om dit boek af te kunnen schrijven.’

Zelfvertrouwen in zeven stappen is anders dan andere boeken over zelfvertrouwen. Die zijn vaak alleen gericht op veranderingen van het denken. In dit boek kan de lezer ook oefeningen doen voor het lichaam of over gedrag en gevoelens. Alle middelen worden dus ingezet om het zelfvertrouwen te vergroten. Ontdek je enorme potentieel met Zelfvertrouwen in zeven stappen!

Drs. Ronald Rupp (1951) werkt met zijn bedrijf Rupp International Training &
Consultancy al 25 jaar als trainer/coach. Daarnaast is hij een fervent reiziger, kok en muziekliefhebber. Hij geeft advies, trainingen en workshops aan particulieren, het bedrijfsleven en de overheid.

Zelfvertrouwen in zeven stappen
Paperback, 128 pagina’s
ISBN 978 90 215 1850 3
Prijs: € 17,50
Verschijningsdatum: 17 april 2008

Trefwoorden: Zelfacceptatie, Zelfkennis, Zelfvertrouwen