Leefbaar Utrecht vraagt spoeddebat aan: “Uitlatingen Pans en Wolfsen definitieve doodsteek referendu

Door: Leefbaar Utrecht  19-09-2007

In de krant verklaart Pans dat de PvdA hem uitdrukkelijk heeft verzocht te solliciteren op de functie van burgemeester van Utrecht. Over het op 10 oktober te houden referendum zegt Pans: “Ik was er überhaupt niet mee bezig. Ik vind het ook niet zo heel erg als ik niet win.”

Ophouden met deze poppenkast
Fractievoorzitter Vincent Oldenborg (Leefbaar Utrecht): “De uitlatingen van Pans zijn de definitieve doodsteek van het burgemeestersreferendum. Waarom houden we dan überhaupt nog een referendum? Laten we direct ophouden met deze beschamende poppenkast. We wijzen Pans’ tegenkandidaat Wolfsen aan als burgemeester en besparen zo heel veel belastinggeld uit.” Met dat uitgespaarde geld zou de gemeente iets tastbaars kunnen doen, zoals een park of een brug opknappen.

De fractie van Leefbaar Utrecht heeft voor dinsdag 25 september 2007 een extra raadsvergadering aangevraagd, waarin zij de raad wil voorstellen alle voorbereidingen voor het referendum per direct te stoppen. Mocht de gemeenteraad daar niet toe bereid zijn, dan heeft Leefbaar Utrecht een helder advies voor 10 oktober:

Advies: Ga voor één keer niet stemmen!
Voor Leefbaar Utrecht is duidelijk dat er voor de PvdA altijd maar één serieuze kandidaat is geweest en dat is Wolfsen. Het fopspeen-gehalte van dit referendum is zó hoog, dat Leefbaar Utrecht de Utrechters adviseert om niet te gaan stemmen. Vincent Oldenborg: “Als u – met ons – van mening bent dat er op 10 oktober inderdaad niets te kiezen valt, ga die dag dan voor één keer niet naar de stembus.”

Stem niet blanco!
Ga niet blanco stemmen, omdat dan de vereiste opkomstdrempel van 30 % mogelijk gehaald wordt. Het signaal dat er geen bestaansrecht is voor een referendum als dit, is veel duidelijker wanneer de Utrechtse bevolking en masse wegblijft.

Lees hier de aanvraag voor het spoeddebat, d.d. 19 september 2007: www.leefbaarutrecht.nl