E-hrm creëert ruimte voor adviserende functie

E-hrm creëert ruimte voor adviserende functie van Lucas Talentmonitor

Door: Lucas Talentmonitor  19-02-2007
Trefwoorden: Training, Hrm, Motivatie

E-hrm creëert ruimte voor adviserende functie

Eindelijk. Nu de markt weer aantrekt, hebben bedrijven ruimte om te investeren in e-hrm. Human Resource managers oriënteren zich op manieren om de administratie uit te besteden en zo tijd te besparen. En ook het functioneren en ontwikkelen van medewerkers kan gedeeltelijk elektronisch worden gevolgd.

Was vorig jaar al merkbaar dat na een paar jaar van stilstand de e-hrm markt weer voorzichtig aan het aantrekken was, dit jaar is e-hrm definitief ‘hot’. De trend is dat alles ‘webbased’ en dus via internet moet. Handig, overal toegankelijk en zonder al te veel technische poespas. De markt trekt aan, waardoor er weer ruimte is om te investeren in efficiënter werken. Het -verder- automatiseren van P&O mag daarom dit jaar rekenen op alle aandacht.

Uit onderzoek (2005) door Nijmegen School of Management blijkt dat 38 procent van de P&O’ers verwacht dat hun eigen beroepsgroep de slag naar verzakelijking (via e-hrm en ssc’s, red.) kan maken. Zodat P&O aan de steeds hogere administratieve lastendruk kan voldoen en tegelijkertijd die ‘business partner’ kan zijn waar het management zo’n behoefte aan heeft. Die 38 procent is meer dan het lijkt, gezien de enorme uitdagingen die er liggen. Hierin schuilt ook een echte kans voor P&O. Naar verwachting zullen P&O-afdelingen een meer adviserende functie krijgen vanwege een toename van het gebruik van e-hrm.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marco de Vos.
Telefoon: 06 - 16918102
E-mail: [email protected]

Oudenoord 330
3513 EX Utrecht
t: 030 - 601 89 86
e: [email protected]
w: www.talentmonitor.nl

Trefwoorden: Automatiseren, Competentiemanagemnet, E Hrm, Ehrm, Hrd, Hrm, Motivatie, Talentmanagement, Talentmonitor, Training,