Filevrije dag is nieuwe wijn in oude zak

Door: Media Plaza  14-10-2008
Trefwoorden: File, Flexwerken, Fileverdunningsplan

Haal tienduizenden mensen in de Randstad uit de ochtendspits en laat die 's ochtends twee uur lang thuis e-mailen, telefoneren en werken achter de PC. Dan is het elke dag herfstvakantie op de weg.

Door angst en tunnelvisie bij werkgevers is dit plan nooit grootschalig uitgevoerd, met de huidige files als gevolg. Telewerken is efficiënt en legt meer verantwoordelijkheid bij de werknemer. Hoewel veel werkgevers dit nog niet aandurven, zijn er veel praktijkvoorbeelden en onderzoeken die de productiviteit van thuiswerkers glashelder aantonen. Kortom, thuiswerken werkt.

Media Plaza organiseerde onlangs een inhoudelijk congres over flexibel werken waar de 'filevrije' weg naar werk werd getoond door Arjan Oude Kotte van Microsoft. Openheid, betrokkenheid en vertrouwen zijn de kernwoorden van het nieuwe werken. Het gaat daarbij niet alleen om de (internet)faciliteiten die het nieuwe werken mogelijk maken, maar vooral om de vereiste 'mindset'.

Bekijk hier de video van de presentatie 'het nieuwe (filevrije) werken' voor de volledige uitleg en achtergronden: http://www.mediaplazatv.nl/index.php/mpdb/article2/200/


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barbara van Veen, Directeur, [email protected], telefoon 030-291 41 11


Trefwoorden: File, Fileverdunningsplan, Filevermindering, Flexwerken,