Prijsvraag beste idee ‘overheid 2.0’

Door: Media Plaza  14-10-2008
Trefwoorden: Internet, Prijsvraag, Web 2.0

Doel is een overheid die gebruik maakt van innovatieve internettoepassingen om met beide benen in de (informatie)samenleving te staan.

Web 2.0 is een term die wordt gebruikt om een nieuwe, tweede fase van het internet aan te duiden: het internet wordt in toenemende mate een multimediale, persoonlijke en sociale omgeving die bovendien steeds meer verweven is met de ‘echte wereld’ daarbuiten.

Werkconferentie Overheid 2.0 en bijbehorende prijsvraag
In Nederland wordt al op verscheidene plaatsen binnen de overheid geëxperimenteerd met de mogelijkheden van web 2.0. Ook het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderneemt verschillende activiteiten. Een daarvan is de ‘Werkconferentie Overheid 2.0’ die op 4 december 2008 wordt georganiseerd in Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Bij deze conferentie hoort een prijsvraag waarmee BZK goede ideeën voor web 2.0 toepassingen binnen de overheid wil genereren.

25.000 euro voor realisatie van uw idee
Voor de technische realisatie van de ideeën stelt het ministerie 25.000 euro ter beschikking. De winnende indieners krijgen als persoonlijke prijs een minilaptop en worden betrokken bij de uitvoering van de pilots.

De prijsvraag is te vinden op de website www.overheid20.nl en de sluitingsdatum voor inzendingen is maandag 17 november 2008.

Trefwoorden: Internet, Overheid 2.0, Prijsvraag, Web 2.0,