Prijswinnaars Nationaal ICT Event 2007 bekend

Prijswinnaars Nationaal ICT Event 2007 bekend van Media Plaza

Door: Media Plaza  24-10-2007
Trefwoorden: Pricewaterhousecoopers, Ministerie Van Economische Zaken, Paydutch

Utrecht, 23 oktober 2007 – Tijdens het Nationaal ICT Event van 23 oktober jl. zijn de twee belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland uitgereikt, namelijk de Broos van Erp prijs en de Innovator Award 2007. PayDutch kreeg uit handen van Staatssecretaris Frank Heemskerk de aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische Zaken, de Broos van Erp prijs 2007 en de cheque van € 50.000,-, uitgereikt. Erik Klein Nagelvoort van PricewaterhouseCoopers reikte tijdens het ’s avonds gehouden Award diner de Innovator Award 2007 van PricewaterhouseCoopers uit aan de Software Improvement Group samen met de cheque van € 10.000,-.

Op dinsdag 23 oktober zijn tijdens het Nationaal ICT Event bij Media Plaza in Utrecht de genomineerden beoordeeld door de hoofdjury tijdens openbare sessies. Tijdens het ’s avonds gehouden Award diner zijn de twee winnaars bekend gemaakt. De jury’s van beide prijzen hadden in september de genomineerden geselecteerd. PayDutch heeft de Broos van Erp prijs 2007 gewonnen, omdat uit onderzoek van de thuiswinkelorganisatie blijkt dat consumenten die aankopen via internet verrichten meer behoefte hebben aan veiligheid en controle. Hierin voorziet PayDutch. Software Improvement Group heeft de Innovator Award 2007 gewonnen, omdat het biedt softwarebedrijven de mogelijkheid om hun product een kwaliteitskeurmerk mee te geven. Daarnaast levert het product een bijdrage aan de ICT-sector als geheel.

Uit de in totaal 44 aanmeldingen voor de Broos van Erp prijs van het Ministerie van Economische Zaken waren naast PayDutch de volgende genomineerden: KSYOS, 1Uptoys en AED. Voor de Innovator Award van PricewaterhouseCoopers hadden 17 bedrijven zich aangemeld. Hieruit waren naast Software Improvement Group, de volgende bedrijven genomineerd: Cosine, Quality Online en Thinkwise Software BV.

PayDutch: winnaar Broos van Erp prijs 2007
De inschakeling van de “tussenbank” PayDutch heeft voor particulieren die internettransacties via het web afwikkelen grote voordelen. Zowel koper als verkoper hebben door het inschakelen van de “tussenbank” de zekerheid dat pas wordt betaald als er geleverd wordt en dat er pas wordt geleverd wordt als er is betaald. Koper betaalt eerst aan PayDutch waarna verkoper het bericht ontvangt dat het geld is ontvangen en dat de goederen kunnen worden geleverd. Via een laagdrempelig systeem wordt “zonder verplicht account” via sms aan beide partijen een voor de transactie unieke toegangscode verzonden. Daarmee kan in een secure omgeving worden betaald (met iDEAL, creditcard of onlinemachtiging) aan de “tussenbank” PayDutch. Beide partijen worden tijdens de transactie van elke stap middels e-mails op de hoogte gehouden, zodat een volstrekt veilig, transparant en consumentenvriendelijk transactiemanagementsysteem ontstaat. Kijk voor meer informatie op www.paydutch.nl.

Software Improvement Group: winnaar Innovator Award 2007
De Software Improvement Group is begonnen in 2000 als een spin-off organisatie van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI). Dit baanbrekende instituut heeft meer dan 50 jaar ervaring met het bouwen en programmeren van computers. Al meer dan 20 jaar heeft het CWI samengewerkt met academische en commerciële partners om onderzoek te doen naar het analyseren en ontwarren van grote, heterogene software systemen. Het resultaat van dit voortdurende onderzoek is een collectie van krachtige tools en technieken genaamd Generic Language Technology (GLT). De Software Improvement Group heeft GLT uitgebouwd tot commercieel inzetbare hulpmiddelen, technieken en services waarmee zij in de markt diverse toonaangevende klanten bedient. Met GLT is het mogelijk om efficiënt grote software portfolio’s te analyseren. Kijk voor meer informatie op www.sig.nl.

Jury
De vakjury van de Broos van Erp prijs die de selectie van de genomineerden heeft gemaakt bestaat uit Han Gerrits (Innovationfactory), Edo van Santen (Venture Capital Coach), Arjan Kors (BIZZ), Nils de Witte (Nebib) en Evert van den Akker (TNO). De hoofdjury bestaat uit voorzitter Roel Pieper (Etirc), Michel Verhagen (Ministerie van Economische Zaken), Han Gerrits (Innovationfactory), Werner Haan (Solutions Radio) en Jaap van Scheijen (Stichting Media Plaza).

De vakjury van de Innovator Award die de selectie van de genomineerden heeft gemaakt, bestaat uit Eddy Sajet (PricewaterhouseCoopers), Wynand Bodewes (Hogeschool Rotterdam), Kees Froeling (KPN), Eric Bos Waaldijk (Kamer van Koophandel Utrecht) en Maurice Beckand Verwee (Business Inventures). De hoofdjury bestaat uit voorzitter Erik Klein Nagelvoort (PricewaterhouseCoopers), Wim Bens (Innovation Lab), Paul van Pelt (de Twee Snoeken), Wichert van Engelen (ING Venturing) en Pieter Zwart (Coolblue).

De Broos van Erp prijs en de Innovator Award
De Broos van Erp prijs is de aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische Zaken t.w.v. € 50.000,- voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die in het afgelopen jaar op de meest innovatieve en effectieve wijze gebruik heeft gemaakt van een ICT-, e-business-, of internettoepassing. De Innovator Award van PricewaterhouseCoopers is een prijs voor een onderneming die minimaal vier jaar bestaat en die zich bezighoudt met een innovatieve ICT- of internettoepassing. De totale waarde van de Innovator Award bedraagt
€ 10.000,-.

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Stichting Media Plaza en wordt ondersteund door PricewaterhouseCoopers, BIZZ, Computable, Emerce en VNU Exhibitions. Kijk voor meer informatie op www.ictevent.nl.

Trefwoorden: Ministerie Van Economische Zaken, Paydutch, Pricewaterhousecoopers, Stichting Media Plaza,