Bedrijven doen mee aan Make a Difference Day op 20 en 21 maart

Bedrijven doen mee aan Make a Difference Day op 20 en 21 maart van Movisie

Door: Movisie  27-02-2009
Trefwoorden: Vrijwilligerswerk, Bedrijfsleven, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Op 20 en 21 maart staat vrijwilligerswerk centraal tijdens de vijfde Make a Difference Day (MADD). MADD is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij naast tienduizenden Nederlanders ook veel bedrijven zich inzetten voor de samenleving. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd. Ook veel BN-ers, VIPS en leden van de Koninklijke Familie en de politiek doen vrijwilligerswerk tijdens MADD. MADD wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld

Meedoen als bedrijf
MADD is bij uitstek geschikt voor bedrijven om aan mee te doen. Het is een laagdrempelige manier om te starten met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen of te laten zien wat een bedrijf op dat vlak al onderneemt. Ze kunnen bijvoorbeeld met hun medewerkers vrijwillig een klus aanpakken, gratis advies geven aan een vrijwilligersorganisatie of vergader-, kopieerfaciliteiten, media en netwerken beschikbaar stellen. Bedrijven die deelnemen, liften mee op de publiciteit van een landelijk gerenommeerd evenement. Meedoen is goed voor de samenleving én het bedrijf. Het kan zakelijk ook veel opleveren, zoals gemotiveerde medewerkers, een goed imago, blikverruiming, toegang tot nieuwe netwerken en media-aandacht.

Meedoen is eenvoudig. Op www.madd2009.nl/bedrijven staan handige tips en hulpmiddelen, als stappenplannen, voorbeelden van activiteiten, gegevens van ondersteunende organisaties en gratis promotiemateriaal. Bedrijven die meedoen, kunnen hun activiteit of bijdrage aanmelden bij [email protected] Dan worden ze met logo en omschrijving van hun activiteit of bijdrage ver-meld op de bedrijvenpagina op de website, ontvangen gratis promotiemateriaal en liften mee op de landelijke publiciteit.

Organisatoren en partners
MADD is een initiatief van MOVISIE, Vereniging NOV en het Oranjefonds. Het ministerie van VWS maakt MADD mede mogelijk. Organisaties en bedrijven als MVO Nederland, Fortis Foundation, Univé Verzekeringen en Rabobank zijn actief betrokken bij MADD.

Noot voor de redactie
Meer informatie via www.madd2009.nl/bedrijven of Carin van Empel van MADD in Bedrijf, [email protected] of 06 265 50519.


Trefwoorden: Bedrijfsleven, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, Vrijwilligerswerk

Contact Movisie

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share