Don Gerritsen als nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar VN

Don Gerritsen als nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar VN van Nationale Jeugdraad

Door: Nationale Jeugdraad  22-04-2008

De stem van Nederlandse jongeren
Wat vinden jongeren belangrijk als het om duurzame ontwikkeling gaat? De Nationale Jeugdraad wil dat jongeren zich laten horen over dit onderwerp. Don zal daarom jaarlijks honderden Nederlandse jongeren naar hun mening vragen en hun standpunten goed overbrengen aan de VN. “Ik denk dat ik met mijn achtergrond een goede bijdrage kan leveren op het gebied van duurzaamheid. Ik heb stage gelopen bij de VN in Kenia en heb milieu en duurzaamheidlessen gegeven op een school in India. Na mijn studie Social en Political Sciences of the Environment te hebben afgerond, studeer ik nu internationale betrekkingen in Amsterdam. Deze functie lijkt me dan ook een schitterende ervaring”, vertelt Don vlak na zijn verkiezing. De komende twee jaar zal hij de stem van Nederlandse jongeren vertegenwoordigen op een groot aantal internationale bijeenkomsten over duurzame ontwikkeling. Samen met jongerenvertegenwoordiger Maayke Damen gaat hij ministers toespreken, onderhandelen over verdragen maar ook vooral heel veel praten met andere jongeren.

De Nationale Jeugdraad vindt het belangrijk dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij zelf belangrijk vinden. Ook op internationaal niveau. Daarom begeleidt de Jeugdraad jaarlijks jongerenvertegenwoordigers. Zij spreken namens alle Nederlandse jongeren op belangrijke internationale bijeenkomsten en informeren jongeren over internationale zaken.


Kijk ook op www.jeugdraad.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatieVoor foto’s en meer informatie over de verkiezing en de reis van Don en Maayke naar de Verenigde Naties in New York van 3 t/m 16 mei kunt u contact opnemen met Roelinka Heij, 030-2303575 of Kim de Vos 030-2303575 of mail naar communicatie@jeugdraad.nl of kimdevos@jeugdraad.nl


Contact Nationale Jeugdraad

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share