Gezocht: een nieuw gezicht voor de VN in New York

Gezocht: een nieuw gezicht voor de VN in New York van Nationale Jeugdraad

Door: Nationale Jeugdraad  03-09-2008

Alle Nederlandse jongeren tussen de 18 - 26 jaar kunnen zich kandidaat stellen voor deze felbegeerde functie. De kersverse jongerenvertegenwoordiger naar de VN gaat na de verkiezing mee naar de Algemene Vergadering in New York. Hier vertegenwoordigt hij/zij de stem van jong Nederland. Daarnaast spreekt hij/zij nog vaker op (inter)nationale bijeenkomsten over onderwerpen als milieu, armoede en eerlijke handel. Hiermee krijgen de jongeren van Nederland een stem op internationaal niveau over onderwerpen die hen aangaan.

De nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger volgt Sandra van Beest op, die zich de afgelopen twee jaar heeft ingezet voor deze functie. Ze heeft naar eigen zeggen de mooiste baan gehad die je maar kan hebben, waarin ze vooral de afwisseling erg leuk vond. “Het ene moment geef voorlichting aan een klas en het ander zit je aan de onderhandelingstafel met diplomaten in New York of schud je de hand van Beatrix. Maar je moet wel motivatie hebben en in jezelf geloven. Zo sprak ik met een meisje uit Botswana over HIV/Aids in Afrika. Erg ingrijpend. Later hebben we haar probleem vertaald naar een clausule in een VN-Resolutie. Zo kun je echt iets bijdragen”, aldus de 23-jarige Van Beest.

Jongeren tussen de 18 en 26 kunnen zich nog tot 15 september 2008 kandidaat stellen via www.dewereldvandevn.nl. De voorronde volgt op 20 september in Hofman Café te Utrecht van 12.00 – 17.00. De kandidaten gaan na dit debat een aantal spannende weken tegemoet, waarin zij actief campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. De finale vindt 24 oktober plaats op de Dag van de VN in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Tijdens dit jongerenevenement worden door live muziek, debat, comedy en interviews internationale onderwerpen onder de aandacht gebracht.

De VN-jongerenverkiezing wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad en NCDO. De Nationale Jeugdraad is de landelijke koepel van jongerenorganisaties. De Jeugdraad wil dat jongeren van 12 tot 30 jaar kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat voor hen belangrijk is. NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie, subsidie en adviezen. De millenniumdoelen zijn hierbij de leidraad voor alle activiteiten.


Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie over de VN Jongerenverkiezing of om beeldmateriaal op te vragen, kunt u contact opnemen met: Nationale Jeugdraad, Bart Stienissen, Communicatiemedewerker (030-2303579) of [email protected]). Voor verdere informatie zie www.dewereldvandevn.nl

Er is een filmpje: http://nl.youtube.com/watch?v=G8NXP2ImqE8 en een banner (bijgevoegd) beschikbaar voor de werving van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger. Mocht u de mogelijkheid hebben deze via u website of netwerk te verspreiden, zouden wij dit zeer op prijs stellen.


Contact Nationale Jeugdraad

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share