Gezocht: een nieuw gezicht voor de VN in New York

Gezocht: een nieuw gezicht voor de VN in New York van Nationale Jeugdraad

Door: Nationale Jeugdraad  04-09-2006

De werving voor de nieuwe jongerenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties is gestart. In oktober kunnen ze in New York dus een nieuw gezicht verwachten. De Nationale Jeugdraad geeft jongeren uit alle hoeken van Nederland nu de kans zich kandidaat te stellen. De aanmeldingstermijn eindigt op 18 september 2006, waarna de voorrondes volgen op 23 september in Tivoli, Utrecht. De uiteindelijke finale is tijdens de Nacht van de VN, 24 oktober in de Melkweg, Amsterdam. Jongeren tussen de 18 en 26 jaar kunnen na hun vakantie dus gelijk aan de slag.

De komende drie weken hebben de jongeren van Nederland nog de kans om zich kandidaat te stellen voor deze geweldige functie. Een jongerenvertegenwoordiger VN gaat als start in oktober 2006 naar de algemene vergadering van de VN. Hier vertegenwoordigt hij/zij de stem van jong Nederland. Daarna spreekt hij/zij een jaar lang op (inter)nationale bijeenkomsten over allerlei verschillende onderwerpen zoals gelijkheid, mensenrechten, armoede en onderwijs. Hiermee krijgen de jongeren van Nederland ook een stem op internationaal niveau en kunnen daardoor een bijdrage leveren aan de toekomst.

Het afgelopen jaar heeft Wilco Otte zich ingezet als jongerenvertegenwoordiger VN. Hij heeft zich voor allerlei onderwerpen ingezet zoals kinderarbeid maar wil nog veel meer bereiken. “Je bent veel te druk, krijg ik vaak van vrienden te horen. Laat je idealen nou eens varen, je kunt niet alles tegelijk doen. Maar ik kan gewoon niet anders.”, aldus Wilco. “Dan zeggen ze; over twintig jaar schreeuw jij nog steeds je idealen van de daken! Het houdt voor mij ook zeker niet op met dit jaar bij de Verenigde Naties. Ik hoop dan ook op een goede opvolger.”

Deze verkiezing is in samenwerking NCDO, BKB en NVVN. De Nationale Jeugdraad is de landelijke koepel van jongerenorganisaties. De Jeugdraad wil dat jongeren van 12 tot 30 jaar kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat voor hen belangrijk is. Of het nu gaat om politieke invloed of een evenement in een gemeente, de Jeugdraad maakt het mogelijk.

Kijk ook op www.jongerenvertegenwoordigers.nl

 


Contact Nationale Jeugdraad

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share