Jongeren vieren verjaardag van de VN

Jongeren vieren verjaardag van de VN van Nationale Jeugdraad

Door: Nationale Jeugdraad  23-10-2008


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT
Utrecht, 16 oktober 2008

Jongeren vieren verjaardag van de VN
Bert Koenders, Isolde Hallensleben en Naema Tahir te gast bij ‘UN me’

Op vrijdag 24 oktober, de Dag van de Verenigde Naties, organiseren de Nationale Jeugdraad en NCDO ’UN me’ in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Op dit evenement vragen jongeren aandacht voor internationale issues zoals de wereldvoedselcrisis, mensenrechten en de kracht van sport in ontwikkelingslanden. Minister Koenders (ontwikkelingssamenwerking), Ruud Lubbers en schrijfster Naema Tahir gaan hierover met jongeren in debat. Daarnaast kiest het publiek de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN en wordt de Millenniumschoen Award uitgereikt aan de sporter die zich het afgelopen jaar het meest heeft ingezet voor ontwikkelingssamenwerking. Optredens zijn er van Johan Goossens, Solid Ground Movement en Wicked Jazz Sounds.

Verrassend programma
Bezoekers worden al vanaf het Centraal Station op sleeptouw genomen door VN-soldaten in de vuurrode ‘UN me’ studiobus. Alle zalen van Pakhuis de Zwijger staan vervolgens in het teken van ‘UN me’. Oud-premier Ruud Lubbers en VN-Jongerenvertegenwoordiger Sandra van Beest openen de avond. Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders en schrijfster Naema Tahir gaan in gesprek over mensenrechten en programmamaker Roland Duong praat met jongeren over oorzaken van de wereldvoedselcrisis. De Vrienden van de Dansmuziek verleiden aanwezigen in tot een intieme liefdesdans en de improcomedians van Catch Impro dagen het publiek uit om met creatieve oplossingen te komen voor wereldproblemen. In de foyer zijn er persoonlijkheidstosti's van de Cheezy Chicks en spoedcursussen in het maken van eerlijke chocola of catchy UN Oneliners.

Kaarten (a 5 euro) zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen. Het hele programma is te zien op www.dewereldvandevn.nl.

UN me
Tijdens ‘UN me’ vragen jongeren in heel Nederland aandacht voor de doelstellingen van de VN en praten ze met elkaar over de internationale onderwerpen zoals de wereldvoedselcrisis, sex in Afrika, de kracht van sport in ontwikkelingslanden en meer. Het evenement vindt naast Amsterdam plaats op verschillende plekken in Nederland: Groningen, Utrecht, Leiden, Nijmegen en Den Haag. Op het programma staan: interviews, muziek, interactieve debatten, rap-battles, comedy, powershoppen en spoken word. Dit evenement wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad en NCDO.


Voor meer informatie over ‘UN me’ kunt u contact opnemen met Bart Stienissen, Nationale Jeugdraad, e-mail: [email protected], tel: 030-2303575, mobiel: 06-13226239.


Contact Nationale Jeugdraad

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share