Jordy wint verkiezing jongerenvertegenwoordiger naar de VN

Jordy wint verkiezing jongerenvertegenwoordiger naar de VN van Nationale Jeugdraad

Door: Nationale Jeugdraad  27-10-2008

Finale
Jordy: ”Niet te beschrijven wat er nu door me heen gaat, ik kan het nog steeds niet geloven. De afgelopen weken zijn als een flits aan me voorbij gegaan”. De andere finalisten Jessica (25) en Milán (19) voerden evenals Jordy, de gehele dag campagne om zoveel mogelijk stemmen van het publiek te behalen. De kersverse winnaar maakte de afgelopen weken al een goede indruk waarin hij een sterke verkiezingscampagne wist op te zetten. Hij wist dit succes in de finale te herhalen. Van de 2236 stemmen kreeg Jordy er bijna de helft. Dit was mede te danken aan zijn 30-koppige campagneteam, die hij met een bus uit Brabant had laten overkomen. De bezoekers van ‘UN me’ konden met hun entreebewijs of per sms een stem uitbrengen.

Onderwijs
In zijn campagne stond onderwijs centraal, iets wat Jordy als de meest noodzakelijke verbetering in de wereld ziet. “Ik wil me inzetten voor goed onderwijs, wereldwijd. Want dat is vaak niet zo vanzelfsprekend als hier. Nu krijg ik de kans daar echt wat aan te doen én de stem van de Nederlandse jongeren te laten horen in New York. Daar ga ik me helemaal voor inzetten”, aldus Jordy.

UN me
Tijdens ‘UN me’ vroegen jongeren in het hele land aandacht voor de doelstellingen van de VN en praatten ze met elkaar over internationale onderwerpen zoals de wereldvoedselcrisis, seks in Afrika en de kracht van sport in ontwikkelingslanden. Op de drukbezochte avond in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam werd de dag afgesloten met muziek, debat, comedy en workshops. Prominente gasten als Ruud Lubbers, Bert Koenders en Naema Tahir gingen in gesprek over mensenrechten en Clarence Seedorf nam de Millenniumschoen Award in ontvangst. Dans en muziek kwamen van Solid Ground Movement en Wicked Jazz Sounds.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad in samenwerking met NCDO. De Nationale Jeugdraad is de landelijke koepel van jongerenorganisaties. De Jeugdraad wil dat jongeren van 12 tot 30 jaar kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat voor hen belangrijk is. NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie, subsidie en adviezen. De millenniumdoelen zijn hierbij de leidraad voor alle activiteiten. Door deze verkiezing krijgen Nederlandse jongeren een stem op internationaal niveau.

Kijk voor meer informatie op www.dewereldvandevn.nl en www.jordynaardevn.nl


Contact Nationale Jeugdraad

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share