Kandidaat jongerenvertegenwoordigers naar de VN laten debatkunsten zien

Door: Nationale Jeugdraad  19-09-2007

Kandidaat jongerenvertegenwoordigers naar de VN laten debatkunsten zien
Voorrondedebat verkiezing nieuwe jongerenvertegenwoordiger VN

Wie wordt de nieuwe Nederlandse VN-jongerenvertegenwoordiger? Welke zes kandidaten gaan de strijd met elkaar aan om een plek in de finale tijdens de Nacht van de VN? Aanstaande zaterdag is het voorrondedebat voor de verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger in Hofman Café te Utrecht. Het voorrondedebat duurt van 12.00 tot 17.00 uur en is toegankelijk voor publiek. De verkiezing wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad in samenwerking met NCDO.

Debat over hete hangijzers
Zaterdag 22 september debatteren de jongeren in Hofman Café over hete hangijzers op de internationale agenda, zoals de conflicten in Darfur en Afghanistan, klimaatkwesties en het imago van de Verenigde Naties. Uit de zestien kandidaten kiest de deskundige jury, onder leiding van ex-Tweede Kamerlid Farah Karimi, een groep van zes kandidaten. Deze zes kandidaten gaan in de daarop volgende weken voor zichzelf campagne voeren, waarbij de drie winnaars van de campagnestrijd op 24 oktober in de finale staan tijdens de Nacht van de VN. De uiteindelijke winnaar gaat in december mee in de Nederlandse delegatie naar de VN Kindertop +5 in New York om te spreken voor de leden van de Algemene Vergadering van de VN.

De stem van Nederlandse jongeren

De afgelopen maanden kregen jongeren in Nederland de kans om zich kandidaat te stellen voor de functie van VN jongerenvertegenwoordiger. De nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN gaat als start in december 2007 naar de VN Kindertop +5 van de Verenigde Naties. Hier vertegenwoordigt hij/zij de stem van jong Nederland. Daarna spreekt hij/zij twee jaar lang op (inter)nationale bijeenkomsten over verschillende onderwerpen als gelijkheid, mensenrechten, armoede en onderwijs. Nederlandse jongeren krijgen zo een stem op internationaal niveau.

Gezamenlijk initiatief
Deze verkiezing wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad in samenwerking met NCDO. De Nationale Jeugdraad is de landelijke koepel van jongerenorganisaties en wil dat jongeren van 12 tot 30 jaar kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat voor hen belangrijk is. NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie, subsidie en adviezen. De millenniumdoelen zijn hierbij de leidraad voor alle activiteiten.


Noot voor redactie, niet voor publicatie

U bent van harte uitgenodigd om bij de voorronde aanwezig te zijn. Voor meer informatie en aanmelden kunt u bellen naar:
- Roelinka Heij, Nationale Jeugdraad, tel. 030-2303579, e-mail: [email protected]

Meer informatie vindt u op www.dewereldvandevn.nl.  Contact Nationale Jeugdraad

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share