Nederlandse jongerenvertegenwoordigers naar de VN

Door: Nationale Jeugdraad  27-11-2007

De kersverse jongerenvertegenwoordiger Wouter Thiebou (23) reist op 4 december samen met jongerenvertegenwoordiger Sandra van Beest af naar New York voor de VN-Kindertop +5. Hier gaan zij met belangrijke diplomaten en internationale organisaties als UNICEF in gesprek over de rechten van kinderen en jongeren. Voorafgaand aan de Kindertop is een speciaal kinderforum gepland, waar Wouter en Sandra met jongeren uit de hele wereld discussiëren over hun toekomst.

Wouter en Sandra nemen op 11 en 12 december namens de Nederlandse jongeren als lid van de Nederlandse delegatie deel aan de Kindertop +5. Wouter won op 24 oktober de finale van de verkiezing voor jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties. Nu zal hij door huidig jongerenvertegenwoordiger Sandra geïntroduceerd worden bij de Verenigde Naties in New York.

Tijdens de Kindertop staan de thema’s beter onderwijs, gezond leven, HIV/Aids en klimaatverandering op de agenda. In 2002 organiseerde de VN een grote Kindertop waar belangrijke afspraken werden gemaakt over kinderarbeid, aidsbestrijding, armoede en kinderen in oorlog. Toen waren 300 jongeren uit 134 landen aanwezig om met de regeringen hun eigen ideeën over hun toekomst te delen. Tijdens de VN Kindertop +5 in december wordt besproken wat er in de afgelopen vijf jaar van die afspraken terecht is gekomen. Hierbij doen en denken ook deze keer jongeren van over de hele wereld actief mee.

Wouter richt zich als jongerenvertegenwoordiger vooral op de thema’s schoon drinkwater, mensenrechten en conflicten. Hij vindt het erg belangrijk dat er bij de Kindertop jongeren worden betrokken: ‘Jongeren weten zelf vaak het best wat ze nodig hebben en alleen door hen erbij te betrekken zal de situatie van alle kinderen wereldwijd verbeteren’, aldus de kersverse jongerenvertegenwoordiger. Terug in Nederland zal Wouter zijn bevindingen aan de Nederlandse jongeren overbrengen door onder andere gastlessen en workshops aan jongeren te geven.

De Nationale Jeugdraad vindt het belangrijk dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij zelf belangrijk vinden, ook op internationaal niveau. Daarom organiseert de Jeugdraad jaarlijks verkiezingen voor jongerenvertegenwoordigers. Zij spreken namens alle Nederlandse jongeren op belangrijke internationale bijeenkomsten en informeren jongeren over internationale zaken.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl, www.wouternaardevn.nl en www.sandranaardevn.nl
Noot voor redactie, niet voor publicatie

Wouter is in New York voor interviews bereikbaar op het volgende nummer: +13475736294

Voor meer informatie:

Nationale Jeugdraad
Afdeling Communicatie, tel. 030-2303575, e-mail: [email protected]

Contact Nationale Jeugdraad

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share